Kur Korumalı Mevduat Ne Zaman Bitecek? Bakan Canlı Yayında Cevapladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduatın ne zaman biteceğine yönelik kendisine sorulan soruya cevap verdi. Canlı yayında konuşan Nureddin Nebati, emekli ile memur zammı yanında KKM ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kur korumalı mevzuat bitiş tarihinin uzatıldığını dile getiren Nebati, tam olarak ne zaman bu sistemin sona ereceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Kur Korumalı Mevduat Ne Zaman Bitecek? Bakan Canlı Yayında Cevapladı

Kur korumalı mevduat bitiş tarihi ile ilgili araştırmalar, vatandaşlar tarafından yapılırken diğer taraftan hazine bakının Nureddin Nebati ise konuyla alakalı yapmış olduğu açıklama ile kur korumalı mevduat sistemi tarihinin uzatıldığını açıkladı. Açıklamayı duyan yurttaşlar, KKM ne zaman bitecek? Sorusunun cevabını araştırıyor. 


Kur Korumalı Mevzuat Ne Zaman Bitecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur kurmalı mevduat sisteminin uzatıldığını açıkladığı ve şunları ekledi;


“Kur korumalı mevduat son zamanların en önemli enstrümanlarından biri. 20 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu günden itibaren etkisi devam ediyor. Şu anda 1.4 trilyon hacmi bulunan bu sistem, Türkiye'deki mevduatın 1/3'ünü barındırıyor. Kur korumalı mevduat, bir yıl daha uzatıldı. Buna göre 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.”

Dedi.