Kritik Rakam Açıklandı: Asgari Ücret ve Memur Maaş Zammında Flaş Gelişme

Son dakika haberi: Asgari ücret memur maaş zammını yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. TCMB tarafından yapılan son dakika açıklamasında yıl sonu enflasyon tahmini yükseltildi.

Kritik Rakam Açıklandı: Asgari Ücret ve Memur Maaş Zammında Flaş Gelişme

Yıl sonu enflasyon tahmini yükseldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Başkan Uysal yaptığı açıklamada yıl sonu enflasyon tahmininin yükseldiğini söyledi. Asgari ücret ve memur maaş zammını yakındna ilgilendiren açıklamada yıl sonu enflasyonun yüzde 12.1 seviyesinde olacağına yer verildi. 

TCMB Başkanı Murat Uysal yaptığı açıklamada,  "Yüksek frekanslı veriler toparlanmanın eylül ve ekim aylarında sürdüğüne işaret ediyor. Enflasyonun yıl sonunda yüzde 12,1 olarak gerçekleşeceği, 2021 sonunda yüzde 9,4'e gerileyeceği tahmin edilmektedir." ifadleerini kullandı.

MEMUR MAAŞ ZAMMI

Memurlar her 6 ayda bir maaş zammı alıyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında açıklanan enflasyon rakamları toplamı yüzde 2,44 oldu. Ekim, Kasım ve Aralık ayı ile beraber oluşacak enflasyon yüzde 4'ü aşması durumunda memurlar, aşan miktarda, enflasyon zammı alacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari ücret zammı enflasyon verilerine göre hesaplanmaktadır. Her sene enflasyonun yüzde 3-4 üzerinde bir maaş zammı gerçekleşmektedir. Geçen sene yüzde 15 oranında zam yapıldı. Bu sene de enflasyona bakacak olursak yüzde 15 seviyesinde bir zam bekleniyor. Yüzde 15 zamla asgari ücret 2672 TL'ye yükselir. Sizce zam ne kadar olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

Anket için TIKLAYIN

ZAM ORANLARI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN