Kritik Gram ve Çeyrek Altın Tahmini Yayımlandı (Altın Yükselecek mi Düşecek mi? Yorumları)

Son dönemlerde korona virüsü nedeniyle artan altın fiyatları için dikkat çeken bir tahmin geldi. Vatandaşlar , altın fiyatları yükselecek mi? Düşecek mi? Sorularının cevabını araştırırken , konu ile ilgili Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım 'dan bir açıklama geldi. Yıldırım yaptığı açıklamada, yatırımcılara altın almaları tavsiyesinde bulundu ve kısa ile uzun dönemde beklenen artışlara yer verdi.

Kritik Gram ve Çeyrek Altın Tahmini Yayımlandı (Altın Yükselecek mi Düşecek mi? Yorumları)

Altın tahmini yayımlandı.

Son günelrde corona virüsü nedeniyle altın fiyatları oldukça dalgalı seyrediyor. Aylar içinde sert yükselen ve 330 TL seviyesine kadar yükselen gram altın hakkında kritik bir tahmin yayımlandı. Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, altın fiyatları tahmini ile ilgili yaptığı açıklamada,  Çin 'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan korona virüsü salgınının yayılmaya devam etmesinin ardınndan altın fiyatlarının daha da yükseleceğini söyledi. 

Uzun vadede altın fiyatlarının daha da yükseleceğini söyleyen Yıldırım, "Uzun vadeye baktığımızda zaten bütün dünyadaki altın üzerine analiz yapan analistlerin ifade ettiği gibi altın önce 350 TL, 380 TL sonra da 400 TL seviyelerini bu yıl içerisinde çok rahat görülebileceği tahmin edilmektedir" dedi.

YENİ REKORLAR GELEBİLİR

Açıklamasının devamında , altın fiyatlarında hafta sonu yaşanan yükselişlere değinen Yıldırım, yükselişin devam edeceğini ve gram ile çeyrek altın fiyatlarında yeni rekorların gelebileceğini söyledi. Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün altın fiyatlarına etkisine de değinen Yıldırım, "Bunun en büyük sebebi, biliyorsunuz petrol üreten ülkelerin, petrol fiyatlarında anlaşamaması dolayısıyla petrolün sert bir düşüş yaşamasıyla altına olan talep çok hızlı şekilde arttı. Petrol fiyatlarının ilk önce 29 dolara düşmesi, ardından 27,5 dolara düşmesi ve dip seviye olarak görülen 24,5 dolara kadar düşebileceğinin tahmin edilmesi ile beraber dünyadaki yatırımcıların altına yönelmesinden dolayı, aynı zamanda İtalya'da ve yaklaşık 14 şehrin korona virüsü sebebiyle karantina altına alınması. Bunların hepsi üst üste eklendiğinde altın fiyatlarının bir süre sonra sert bir yükseliş trendine gireceğinin bir göstergesi olarak zaten günün ilk saatlerinde işaretlerini vermişti. Cumartesi günü 326 TL'den günü kapatan altın, sabahleyin 331 TL'den açılış yaptı ve şu anda yaklaşık 332,500 TL'den işlem görmektedir" ifadelerini kullandı. 

ÖNCE 380 , DAHA SONRA...

Yatırım yapmak isteyen vatandaşların paralarının bir kısmına altın alması gerektiğini söyleyen Yıldırım, kısa ve uzun vadedeki altın fiyatları tahminlerini şu şekilde verdi:

"Benim tahminime göre bir süre altında sert bir yükselişler görebileceğiz. Ancak daha sonra belli bir noktadan sonra da dünyadaki özellikle petrol üreten ülkelerin likitte sıkıntısından dolayı, belli bir miktar altın satışlarının gelebileceği bir miktarda düzeltme yapabileceği tahminler arasında yer almaktadır. Ancak uzun vadeye baktığımızda zaten bütün dünyadaki altın üzerine analiz yapan analistlerin de ifade ettiği gibi altın önce 350 TL, 380 TL sonra da 400 TL seviyelerini bu yıl içerisinde çok rahat görülebileceği tahmin edilmektedir. Bugün itibariyle bileziğin gramı 310 TL'den çeyrek altın 545 TL'den, gram altında 320 TL'den işlem görmektedir."

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 9 MART 2020

Kapalı çarşıda altın fiyatları hareketlendi. Gece saatlerinde 339 TL seviyesine kadar çıkan gram altın , sabah saatlerinde düştü. Öğleden sonraki saatlerde gram altın 330 TL seviyesinde işlem görüyor. 

Peki sizce gram altın 400 TL 'yi görür mü? Aşağıdaki yorum kısmından tahminlerinizi yazabilirsiniz.