Kritik Altın Tahmini Yayımlandı-İşte Güncel Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin yayımlandı. Peki altın fiyatları ne kadar? Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte detaylar.

Kritik Altın Tahmini Yayımlandı-İşte Güncel Altın Fiyatları

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık altın tahminini yayımladı.

Atayık yaptığı açıklamada doların yükselmesi ve kürsel piyasalarda altının ons fiyatının değer kazanması nedeniyle iç piyasada gram altın hızla yükseliyor. 

Atayık altın tahmini ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği gibi iç piyasada altın, hem doların TL karşısındaki ederi hem de küresel piyasalardaki ons değerleri üzerinden belirleniyor. Bu nedenle çeyrek altın ve gram altın fiyat aralıkları öngörülerinde dolar/TL kotasyonları çok önemlidir. Dün açıklanan enflasyon verileri beklenildiği gibi düşük çıktı. Bu hafta içerisinde döviz likiditesi konusunda kamu ve özel sektörden yurt dışı borçlanma enstrümanlarıyla ilgili gelecek olumlu haber akışı, dolar fiyatını 7 TL'den ilk etapta 6,90-6,70 TL aralığına çekebilir. Aksi durumda, uzmanların öngörüsüyle altının gramında 389 TL ve üstünü görmek olası olabilir. Pek ihtimal vermiyorum ancak analistlerin tahminlerine göre doların 7 TL üzeri çıkışı devam eder, altının onsu da direnç olarak gösterilen 1,740 seviyesini kırarsa bir süredir dile getirilen gram altında 400 TL'yi de görebiliriz.

Diğer yandan, birçok uzmanın işaret ettiği gibi petrol üreten ülkeler başta olmak üzere yatırımcılar, petroldeki düşük fiyat nedeniyle oluşan nakit ihtiyaçlarını karşılamak için nisan ayında yapmaları beklenen altın satışlarını bu ay içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu durumda altının onsu, hızla 1,650 dolar ve altına gevşeyebilir. Bu nedenle analistler ve uzman isimlerin tavsiye ettiği gibi ons fiyatı ve doların geri çekilişlerinde 350 TL ve altındaki gram fiyatları, 590-540 TL ve altındaki çeyrek altın seviyeleri alım için yatırımcılarımıza fırsat sunabilir."

ALTIN NE KADAR?

6 Mayıs 2020 Çarşamba altın fiyatları şu şekilde:

Gram altın 388 TL.

Çeyrek altın alış 623 TL , satış fiyatı 628 TL.