Kritik Altın Fiyatları Tahmini Geldi

Son dakika haberi: Goldman Sachs Group Inc. emtia araştırma küresel başkanı Jeff Currie bir son dakika açıklaması yaptı ve altın fiyatları tahminini yayımladı.

Kritik Altın Fiyatları Tahmini Geldi

Kritik altın fiyatları tahmini yayımlandı.

Son dönemlerde yatırımcısının yüzünü güldüren yatırım aracı altın oldu. 4-5 ay öncesine kadar 240 TL seviyesinde seyreden gram altın şu sıralar 270 TL seviyesinde. Kısa sürede ciddi yükseliş içine giren gram altın geçtiğimiz gün 277 TL ile tarihin en yüksek seviyesine kadar gelmişti.  Bu dalgalanma, yatırımların altın yükselecek mi ? Düşecek mi ? sorularını sormasına neden oldu. 

Goldman Sachs Group Inc. emtia araştırma küresel başkanı Jeff Currie , son dönemlerde oldukça hareketli geçen altın piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son altı yılın en yüksek seviyesine kadar gelen altın fiyatlarının  merkez bankalarının alımları ve altın destekli exchange traded fonlarına (ETF) gelen talebin etkisi ile muhtemelen daha da yükseleceğini söyledi.

Çin, Rusya ve Polonya kaynaklı artan merkez bankası alımlarının küresel piyasalarda altın fiyatlarını yükselttiğini söyleyen Curne,  tüketime destek sağlarken, altın destekli ETF'lerdeki varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 2013'ten bu yana en yüksek seviyesi yakınlarında.

GÜVENLİ LİMAN ALTIN

ABD ile Çin arasında son dönemlerde oldukça alevlenen ticaret savaşı, küresel ekonomiyi endişelendiriyor. Küresel ekonomideki endişeler altına yönelik güvenli liman talebinin artmasına neden olmaya devam ediyor. Vadeli altın kontratları üst üste altıncı haftayı da yükselişle kapatırken 2016 yılından beri en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yönelirken, Currie, resesyon endişelerine ek olarak, "ayrıca dolarizasyondan çıkış hikayesi de görülecek" ifadelerini kullandı.

Bloomberg Television 'a konuşan Currie,  "Gelişen piyasalarda merkez bankaları altın alıyor," dedi ve "Neden? Çünkü yaptırım riski, jeopolitik risk ve ticaret savaşı riskinden dolayı dolara sahip olmak istemiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

ALTIN ONS FİYATI TAHMİNİ 1600 DOLAR

Goldman bu ay altın için fiyat tahminini ons başına 1,600 dolara yükseltti. Aralık vadeli altın kontratları Cuma günü New York'ta 1,531.30 dolar civarında yatay seyretti.

Currie, "İkinci faktör ETF talebi" dedi ve "Avrupa'da kurumsal yatırımcılar ve aynı zamanda ABD'dekiler, jeopolitik risk tekrar dikkate alındığında, gelecekte altına daha fazla talep gösterecek" şeklinde konuştu.

ALTIN ONS FİYATI NE KADAR?

Altının ons fiyatı şu sıralar 1513 dolar seviyesinde seyerediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA