Kripto Piyasasının Geleceği: Kripto Parası Olanları Neler Bekliyor!

Dijital varlıklardaki son fiyat hareketi, hem yatırımcıların hem de iş dünyasının dikkatini çekti. Kripto para'dan yani coinlerden artık büyük kazançlar mümkün mü?

Kripto Piyasasının Geleceği: Kripto Parası Olanları Neler Bekliyor!

Kişisel görüşlerden bağımsız olarak, dijital varlıklar ve kripto para birimleri küresel finansal sistemin giderek daha büyük bir parçası haline geliyor.

Bu nedenle, giderek daha fazla yatırımcı, hem yatırım hem de para birimi olarak onlar hakkında nasıl düşünmeleri gerektiğini soruyor.

Başlamak için, kripto para birimleri son derece değişkendir - Bitcoin, 15 Nisan 2021'de madeni para başına 63.000 dolardan fazla bir seviyeye ulaştı ve bir ay sonra yaklaşık %45 düşerek yaklaşık 35.000 dolar seviyesine ulaştı. Ancak bu, kripto pazarında işlerin ne kadar hızlı değişebileceğinin sadece bir örneği; Aşağıdaki anlatılanlar gibi, Bitcoin zaman içinde aşırı dalgalanma nöbetleri gördü ve bazı durumlarda bu kayıpları telafi etmek yıllar aldı. Ayrıca, Bitcoin gibi kripto para birimleri ile hisse senetleri ve tahviller gibi geleneksel varlıklar arasındaki korelasyonlar inanılmaz derecede dengesizdir ve bu da hisse senedi veya tahvil piyasası stres dönemlerinde "zig" mi yoksa "zag" mı yapacaklarını tahmin etmeyi zorlaştırır.

“Kripto piyasası bugün çok düştü. Ne oldu? Kripto bitti mü?”

Aynı soruyu, diyelim ki borsa için de sorduğunuzu hayal edin. Kriptonun şimdiye kadar sahip olduğundan çok daha büyük çöküşler ve gerilemeler yaşadı - ve hala hayatta ve tekmeliyor.

Birçok medya kuruluşu, kripto para piyasasını daha mantıklı olan yıllık bazda değil, günlük bazda analiz etme talihsiz eğilimini teşvik etti.

Kripto varlık piyasalarına yıldan yıla bakmak, uzun vadeli potansiyellerinin çok daha iyi bir resmini verir ve aynı zamanda kaç yatırımcının getirilerini değerlendirdiğiyle de uyumludur.

Çok dar bir zaman penceresinden bakıldığında, herhangi bir yatırım gerçekten kötü - ya da gerçekten iyi - görünebilir ve bu iki görüş de eşit derecede yanıltıcı olacaktır.

Uzun vadeli görüş ve tercihen tüm tarih, herhangi bir yatırım için idealdir - ve buna Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için de (çoğu Bitcoin'den çok daha yeni olan) sahibiz.

Benim fikrim şu: "kripto" ölmüş olsaydı, büyük ölçekli yatırımcıların ona daha fazla para yatırması için bu kadar çok hazırlık görmezdik ve finans, kripto ve blok zincir endüstrisindeki düşünce liderleri olmazdı.