Kripto Paralarla İlgili Tarihi Gelişme! 14 Nisan'da Başlıyor...

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük kripto para birimi işlem platformlarından Coinbase, hisselerini Nasdaq'a kote ettirmek için onay aldı.

Kripto Paralarla İlgili Tarihi Gelişme! 14 Nisan'da Başlıyor...

Coinbase, hisselerinin 14 Nisan'da işlem görmeye başlayacağı belirtiliyor. Coinbase Global Inc, hisselerini ABD borsasının Nasdaq endeksine kote ettirmek için düzenleyici kurumun onayını aldı.

ABD Menkul Kuymetler ve Borsa Komisyonunun kararı, ana akım finansal hizmetler endüstrisinde hızla onay görmekte olan dijital para birimlerinin meşruiyetine bir kapı daha aralamış oldu. Reyters'taki habere göre; hafta başında, finansal hizmetler şirketi Visa ödeme ağındaki işlemlerin kripto para birimi USD coin ile yapılabileceğini açıklamıştı. Paypal ise, ABD'li tüketicilerin kripto para birimleriyle alışveriş yapmalarına olanak sağlandığını duyurmuştu. Doğrudan halka arzı planlayan Coinbase Global Inc, hisselerinin Nasdaq'ta 14 Nisan itibariyle işlem görmesi bekleniyor.

Doğrudan halka arz yönteminde, ilk halka arzdakinin aksine hisselerin hiçbiri önceden satılamıyor. Şirketin hisse fiyatı, borsaya yapılan emirlerin ardından netleşecek.