Kripto Para Piyasalarında Bitcoin Düşüş Eğiliminde!

Bitcoin Mayıs ayında düşüşe geçti ve 2023'te ilk kez ayı piyasasıyla kapandı. Fed'in faiz kararı kısa vadeli yönü belirleyecek. Altcoinler de olumsuz etkilendi.

Kripto Para Piyasalarında Bitcoin Düşüş Eğiliminde!

Bitcoin, çarşamba sabahı itibarıyla 27 bin doların altına düşerek Mayıs ayını düşüşle kapama eğiliminde başladı. Nisan ayının ortasında 31 bin dolara kadar yükselen en büyük kripto para birimi, eğer bu gece kapanışını 29.200 doların altında tamamlarsa, 2023 yılında ilk kez bir ayı negatif performansla sonlandıracak.

Mayıs ayının başından bu yana yaklaşık %8 değer kaybeden Bitcoin'in bu düşüşü, altcoin'leri de olumsuz etkiledi. Birçok altcoin, dolar ve BTC paritesinde değer kaybı yaşadı.

Uzmanlar, Bitcoin ve diğer riskli varlıklar için orta-uzun vadeli yükseliş beklentisi taşırken, kısa vadeli hareketler için Federal Rezerv'in faiz kararı bekleniyor. 13-14 Haziran'daki FOMC toplantısında açıklanacak olan faiz kararı, en büyük kripto paranın kısa vadeli yönü konusunda önemli ipuçları verecek. Analistler, 25 baz puanlık bir faiz artışının yanı sıra faizlerde duraklama veya artırım yapılmama kararının da olabileceğini belirtiyor.

Özellikle Mayıs ayının son döneminde yaşanan Bitcoin düşüşleri, Federal Rezerv'in faiz artırımı beklentilerinin yükselmesiyle ilişkili olabilir. CME'nin FedWatch Tool sitesinde yer alan verilere göre, Nisan ayı sonunda %14 olan 25 baz puanlık faiz artırım olasılığı şu anda %52'ye yükselmiş durumda. İş gücü verilerinin beklentileri karşılamaması ve ekonominin yeterince soğumaması, faiz artırım olasılığını daha da artırıyor.