Kripto Para Piyasaları Bu Hafta Düşüş Eğilimindeydi!

Kripto piyasaları düşüş eğilimini sürdürüyor, Bitcoin ve Ethereum değer kaybediyor. XRP ise pozitif ayrışıyor.

Kripto Para Piyasaları Bu Hafta Düşüş Eğilimindeydi!

Kripto para piyasaları, geçtiğimiz hafta süregelen düşüş trendiyle birlikte bugün hızlanan satışlarla haftalık kayıplarını artırdı.

Bitcoin, Asya seansında satış baskısının artmasıyla birlikte %2 gerileyerek günün erken saatlerinde 27.000 doların altına indi. Avrupa işlem saatlerinde destek buldu ve 27.000 dolar seviyesinde yatay bir hareket sergiledi.

Ethereum, bu hafta Bitcoin'e kıyasla daha dirençli bir performans gösterdi, ancak satış baskısından kaçınamadı. Ethereum, bugün %1,5'in hemen üzerinde bir düşüşle 1.870 dolar civarında işlem görmeye devam ediyor.

Piyasa uzmanları, riskli varlık fiyatlamalarının hala ABD'nin borç tavanı gelişmelerine bağlı olduğunu belirtiyor. Borç tavanı anlaşması, bugün ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'da oylanacak ve kabul edilmesi bekleniyor. Ardından ABD Hazinesi'nin tahvil ihracıyla dolar likiditesini çekme olasılığı, kripto piyasalarında kısa vadeli düşüşlere yol açabileceği görüşünü öne sürüyor.

Öte yandan, önemli makroekonomik veriler arasında ABD Tarım Dışı İstihdamı'nın yayınlanacağı bu hafta yakından takip edilecek. İş gücü piyasasının iyi bir performans sergilemeye devam etmesi, enflasyonun düşmesi baskısını artırarak Fed'in düşük oranlarda bile faiz artırımına devam edebileceği olasılığını güçlendiriyor.

Kripto paralardaki satış baskısı, tüm bu makroekonomik gelişmeler ışığında devam ediyor. Bitcoin, Mayıs ayı sonunda mevcut seviyelerde bir kapanış gerçekleştirirse, bu yıl ilk defa ayı eksi performansı gösterecek. Bitcoin, yılbaşından bu yana %87 değer artışı kaydetti, ancak Nisan ayındaki 31.000 dolar zirvesinin ardından düzeltmeye girdi.

Sonuç olarak, BTC, Nisan ayındaki %2,7'lik kısmi kazancın ardından Mayıs ayında %7 düşüşle 27.000 dolar seviyesinde hareket ediyor.

En büyük 10 kripto para biriminde genel bir düşüş eğilimi görülürken, XRP, 0,5 dolar üzerinde kalmaya devam ederek günlük %1'e yakın bir kısmi değer artışıyla piyasadan ayrışıyor. XRP ayrıca haftalık bazda %10'un üzerinde bir değer artışıyla yüksek piyasa değerine sahip kripto paralardan ayrışmaya devam ediyor.