Kredili ev devri geride kaldı! Bakanlık sayesinde seçip beğenip bedava ev sahibi olacaksınız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla Devlet, yardım sağlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kredili ev devri geride kaldı! Bakanlık sayesinde seçip beğenip bedava ev sahibi olacaksınız

Devlet, ihtiyaç sahibi insanlara büyük miktarlarda yardım ödeme çalışmalarına devam ediyor. Düzenli destek aylık maaş olarak ödenmektedir ancak destek toplu ödeme şeklinde de mevcuttur. Yardım miktarı ihtiyaca göre değişmekle birlikte, bazı yardımlar yönetici maaş artışlarına paralel olarak yılda iki kez artmaktadır. Devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi aracılığıyla bu yardımın miktarını ve kimlerin yararlanabileceğini belirliyor. Daire Başkanlığına yapılan başvurular takip edilecek ve ivedilikle karara bağlanacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma yardımı başlığında yüklü miktarlarda ödeme, tek seferde verilmektedir. Bu bağlamda eski ve oturulamaz durumdaki evlerde yaşayan kişiler, evi yenilemek veya yeni bir ev inşa etmek için çeşitli maddi yardımlar alabilmektedir. Gerekli standardın altına olanlar bu destekten faydalanabilmektedir. Bu, adet düzeni olmayan ve sağlıklı bir yaşam ortamına sahip kişiler için geçerlidir. Bakımından sorumlu yakınları bulunanlar, başvurdukları konutta en az bir yıl oturanlara sağlanan destekten yararlanamayacak.

EV ONARIM DESTEĞİ

EV ONARIM DESTEĞİ

Devlet, ev onarımı veya ev inşaatı adı verilen farklı türde yardımlar sunmaktadır. Sağlanan desteğe bağlı olarak destek miktarı Bakanlığın belirlediği şartlarda 35.000 TL ile 500.000 TL arasında değişmektedir.

Ev onarım yardımı üç şekilde sağlanmaktadır. Bakanlık, basit ev onarımlarına 35 bin TL, orta ölçekli ev tadilatlarına 70 bin TL, büyük onarım yapılacak evlere ise 100 bin TL'ye kadar destek sağlayacak.

Prefabrik ev yaptırmanıza, betonarme ev yaptırmanıza veya belirli koşullarla satın almanıza göre iki ödeme seçeneği bulunmaktadır. Prefabrik evlerin inşası için 300 bin TL'ye kadar destek verilecek, betonarme evlerin inşası veya satın alınması halinde 00 bin TL'ye kadar destek götürü olarak ödenecek. Yerel yönetim destek birimlerine yapılacak başvurular, yerel yönetim veya SYDV nezdinde de kabul edilecek.

Hafif ve orta ölçekli tadilat başvurunuzun onaylanması halinde para derhal hesabınıza yatırılacak ve yenilemenin altı ay içerisinde tamamlanması gerekmektedir. Tamamen yenilenmiş bir ev için başvuruyorsanız, yenileme çalışmalarının bir yıl içinde amamlanması gerekmektedir. Dairesini yenileyemeyen kişiler bile yeni bir ev inşa etme veya ev satın alma konusunda yardım alabilirler. Bu kapsamda 500.000 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Bu hibe programları, düşük gelirli insanların sağlıklı ve güvenli barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında kritik bir rol oynamaktadır.