Kredi ve Kredi Kartı Borçları ile İlgili Yeni Teklif

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç , Genel Kurul 'da yaptığı konuşmada pandemi nedeniyle kredi ve kredi borçlarının ertelenmesini ve erteleme faizlerinin devlet tarafından karşılanmasını istedi.

Kredi ve Kredi Kartı Borçları ile İlgili Yeni Teklif

Ertelenen kredi ve kredi kartı borçlarının faizlerinin devlet tarafından ödenmesi teklifi.

TBMM Genel Kurulu bugün toplandı. Düzenlenen Genel Kurul 'da söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç , kredi ve kredi kartı borçluları ile ilgili önemli bir teklif sundu. Genel Kurul 'da söz alan Özkoç, "Deprem parası topluyoruz, deprem parasını depremde harcamıyoruz. Kaynakları tüketip fuzuli masraflar yaptığımız zaman deprem parasının kaynakları oraya aktarılıyor. İşsizlik Fonu’nda para birikiyor, işçilerle ilgili değil, götürüp başka yerlerde harcıyoruz. Varlık Fonundaki paraları böyle harcıyoruz. O yetmiyor, şehitler için toplanan yardım paralarına dahi göz dikiyoruz. E, millet kime güvenecek devletine güvenmeyecek de. Milletimizi evde tutabilmenin bir tek koşulu var: Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getireceğiz, milletimize vergileriyle sağladığı kendi birikimi olan hazinedeki birikimlerinden geriye ödeyeceğiz ya da milletimizi borç üstüne borçla borçlandıracağız ve milletimiz nefes alamayacak, ölümle ile kalım arasında tercih yapacak bir noktaya gelecek." ifadeleri ile konuşmasına başladı.

Sakarya Milletvekili Özkoç, kredi ve kredi kartı borçlarını 3 ay daha ertelenmesini ve erteleme faizlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyleyerk, "Değerli arkadaşlar, gerçekten paramız yoktu da mı bu duruma geldik? “Kapatılan bütün iş yerlerindeki çalışanların kredi kartı ve tüketici kredi borçları 3 ay ertelensin, borçlarının faizi devlet tarafından karşılansın.” dedik. Peki, buna bir kaynak yok mu? Sadece, Atatürk Havalimanını sözleşme tarihinden erken uçuşa kapattıkları için, bir tek şirkete ödenen 3 milyar lira tazminat milyonlarca vatandaşımızı rahatlatabilirdi yani sadece, 3 milyar lira, eski parayla 3 katrilyon lira -vaktinden önce bir iş yaptık diye- kendi vatandaşımıza vermemiz gerekirken bir yandaşın cebine koyduk." dedi. 

MTV AÇIKLAMASI

Özkoç sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Pandemi sürecinde yol, köprü, tüneller için hazineden üç ila beş şirkete yapacağımız 7 milyar 877 milyon lirayla tüm otobüs ve minibüs esnafının koltuklarını üç ay kiralayabilir, şoför esnafının MTV’sinin iki taksitini de almayabilir, üzerine de ülkedeki bütün küçük esnafın, kapalı kaldığı üç aylık dönem kirası kapatılabilirdi. Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza “1.170 TL yerine 1.752 lira verilsin.” dedik, bunun devlete maliyeti üç aylık 2 milyar liraydı; “Olmaz.” diyenlere hatırlatıyorum, sadece 2019’da örtülü ödenekten harcanan para 2 milyar liradır. Bunu uzatabilirim, sayabilirim.

Bir tercih yapmak zorundadır iktidar, ya milletini tercih edecek ya yandaşlarını tercih edecek; ya çiftçiyi, esnafı, öğrenciyi, işçiyi, çalışanı, işvereni, bunları tercih edecek ya da kendi sarayında bir yılda 1 milyon tüketerek tıka basa yemeyi tercih edecek."

KAMUBULTENİ.COM