Kredi Kullanıcıları Dikkat: Mahkemeden Önemli Karar

Son dakika haberi : Tüketici Mahkemesi ve Yargıtay 19. Hukuk Dairesi flaş bir karara imza attı. Alınan karar bu sefer vatandaşların mağdur olmaması yönünde.

Kredi Kullanıcıları Dikkat: Mahkemeden Önemli Karar

Kredi kartı kullanan vatandaşları sevindiren son dakika açıklaması geldi.

Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı. Bu kararda çalınan kredi kartlarından çekilen paralardan bankaların sorumlu olduğuna kanaat edildi.

Tüketici Mahkemesine 'ne başvuru yapan ve şikayette bulunan bir vatandaş, gasp edilen kredi kartından nakit çekim yapıldığını ve paranın banka tarafından iade edilmesini istedi. Davacı, kredi kartının kendisinden zorla gasp edilerek alındığını, kartın şifresini de silah zoru ile verdiğini söyledi. Aynı gün içinde bankaya haber verdiğini söyleyen davacı, nakit çekim yapıldığını, ancak nakit çekilen bu paranın kendisine iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Kendisinden tahsil edilen ücretten sorumlu olmadığını söyleyen davacı, bankaya verdiği paranın, ödeme tarihinden itibaren yasal faiziyle tahsil edilmesini mahkemeden talep etti. Davalı bankanın avukatı ise mahkemede verdii savunmada, kart ile şifrenin korumasının davacının sorumluluğunda olduğunu, davalının bankaya haber vermediğini ve davalnın kusurlu olduğunu söyledi ve davanın reddedilmesini istedi.

Mahkeme ise davacının gaspa uğradığını, haksız şekilde gerçekleştirilen eylemden sonraki 24 saat içinde bankaya bildirimde bulunduğuna dikkatleri çekti. 5464 Sayılı Kanun'un 12. maddesine göre , söz konusu kartık hukuka aykırı kullanılması nedeniyle davaya konu nakit çekilen 150 TL 'nin dışındai kullanımdan ve nakit işlemi sebebiyle alınan bedelin kanuna aykırı olduğu yönünde karar kıldı.

Mahkeme davacı lehine karar verdi ve bankanın suçlu olduğu, ödemelerin yasal faizi ile birlikte davalıya verilmesine karar verdi. Banka avukatı ise kararı temyiz etti ve dosya Yargıtay 'a taşındı.

Söz konusu dava dosyasını inceleyen Yargıtay 19. Hukuk Dairesi, delillerin takdirinde bir isabetsizlik olması nedeniyle mahkemenin kararını onayladı.

Kartınız çalındığında bnakaya 24 saat içinde bildirim yapın. Bu durumda çekilen gasp edilen paradan banka sorumludur.

Kamubulteni.com | Ankara