Kredi Kartı ve Kredi Borçları için Yapılandırma Müjdesi Bekleniyor

Kredi kartı ve kredi borcu olan milyonlarca vatandaş, pandemi döneminde yaşanılan ekonomik sıkıntılardan dolayı yapılandırma konusunda yeni adımlar bekliyor.

Kredi Kartı ve Kredi Borçları için Yapılandırma Müjdesi Bekleniyor

Borçlarını iş sıkıntıları nedeniyle ödeyemeyen, özellikle hizmet sektöründeki milyonlarca vatandaş, artan faizlerden de dertli. Faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte yeni kredilere de hali hazırda yanaşmakta sorun yaşayan vatandaşlar, yeni bir kredi ve kredi kartı yapılandırma müjdesi bekliyor. Pandemi döneminde gereken tüm fedakarlıkları yaptıklarını , bu sürecin en çok yara alan kesimlerinden olduklarını belirten vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından ve diğer mecralardan seslerini duyurmaya çalışıyor.  

Kredi ve Kredi Yapılandırması Gelse de İlk Ödemeler Sıkıntılı Olacak

Kredi ve kredi kartı yapılandırma müjdesi gelse de hali hazırda 1.5 yıldır çeşitli zorluklarla mücadele den vatandaşlar iş sıkıntıları giderilmeden bu ödemeleri yapmakta güçlük çekecek. En azından 6 ay geri ödemesiz 3 yıl vadeli kredi imkanlarıyla vatandaşların rahat bir nefes alması, biriken borçların kapatılarak, yeni normal döneme daha rahat girmeleri beklentiler arasında. Esnafa verilen KOSGEB destekleriyle ilgili de vatandaşların soru işaretleri vardı. 3 yıl geri ödemesiz, 36 ay vadeli faizsiz kredi imkanı ile duyurulan KOSGEB kredilerinin şartları büyük tepki çekmiş, KOSGEB'in ilgili şartlarda düzenlemeye gideceği , başvuru sürelerini de uzatabileceği belirtilmişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA