Kredi kartı olanlara büyük şok! 1 Temmuz'dan sonra bu miktara yükselecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu banka kartı ve kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren önemli bir değişiklik duyurdu. Kurumun açıklamasına göre temassız ödeme limiti 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 1500 TL'ye yükseltilecek.

Kredi kartı olanlara büyük şok! 1 Temmuz'dan sonra bu miktara yükselecek!

Günümüzde alışverişlerde temassız kart kullanımı oldukça yaygınlaşmış durumda. Şifre girmeden temassız şekilde ödeme yapılabilir. Bu temassız işlemlerin limiti 750 TL olarak belirlenmişti. 750 TL ve üzeri alışverişlerde kartın şifresinin girilmesi isteniyor.

BDKK bu konuda yeni bir karar imza attı. Bu kararla birlikte banka kartı ve kredi kartı sahipleri günlük alışverişlerinde temassız ödeme yöntemini daha geniş bir şekilde kullanabilecekler. Temassız kart limiti 750 TL’den 1.500 TL’ye yükseltildi.

Kredi kartı olanlara büyük şok! 1 Temmuz'dan sonra bu miktara yükselecek!

1 Temmuz İtibariyle Limit 1.500 TL Olacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalara gönderdiği yazı ile önemli bir değişikliği duyurdu. Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin artırılacağını belirten yazıya göre 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bu limit 1500 liraya yükseltilecek.

Bu değişiklik 1 Temmuz 2022'de 750 liraya çıkarılan şifresiz işlem limitinin 2 yıl sonra güncellenmesi anlamına geliyor. Böylelikle banka müşterileri günlük alışverişlerinde daha yüksek tutarlarda temassız ödemeler yapabilecek.