Kredi kartı limitlerine BDDK ayarı! Çalışan, emekli, genç, yaşlı yıkılacak

BDDK, bankalara yönelik kredi kartlarıyla ilgili bir talimat yayınladı. Talimatta, müşterilere verilen kredi kartı limitlerinin kontrol edilmesinin önemine vurgu yapıldı. İşte detaylar...

Kredi kartı limitlerine BDDK ayarı! Çalışan, emekli, genç, yaşlı yıkılacak

Bankacılık sektöründe önemli bir gelişme yaşandı: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, kredi kartlarıyla ilgili bankalara yeni bir direktif gönderdi. Bu direktif, kredi kartı limitlerinin kontrol altına alınması gerektiği konusunda bankaları uyardı. Enflasyonla mücadele kapsamında, kredi kartı harcamalarının azaltılması hedefleniyor ve bu doğrultuda sıkılaşma adımları atılıyor.

ENFLASYONLA MÜCADELE KAPSAMINDA BDDK'DAN BANKALARA YENİ TALİMAT


Son dönemde, seçimler öncesinde kademeli olarak kredi kartlarına kısıtlamalar getirilmişti. Bu kısıtlamaların enflasyonun düşürülmesine yönelik olduğu vurgulanıyor. Kredi kartı harcamalarının azaltılması, genel ekonomik sıkıntıların her kesimde hissedilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Özellikle taksitlerin azaltılmasının ardından şimdi de fazla limitlerin denetimi gündeme geldi. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Halkbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, BDDK'nın bankalara gönderdiği talimatla fazla kredi kartı limiti veren bankalar uyarıldı. Bu uyarının ardından tüm bankaların limitleri denetlenecek ve gerektiğinde dondurulacak.

Babuşçu, yakın gelecekte limitlerle ilgili yeni düzenlemelerin beklendiğini ifade ederek, bankaların müşterilerine verdiği kredi kartı limitlerinin kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekti.