Kredi Kartı Kullananlara Faiz İndirim Müjdesi Geliyor

Kredi kartı kullanan vatandaşları sevindiren haber için geri sayım devam ediyor. Merkez Bankası 'nın faiz indirimi sonrası kredi kartı faiz oranlarında da indirim yapılacağı bildiriliyor. İşte detaylar.

Kredi Kartı Kullananlara Faiz İndirim Müjdesi Geliyor

Kredi kartı kullananlara müjde bekleniyor.

Ülke genelinde sayısı milyonları aşan kredi kartı kullanıcıları yüksek faizlerden şikayetçi. İhtiyacı olduğu için kredi kartı kullanan vatandaşlar , Merkez Bankası 'nın faiz indirimi sonrası kredi kartı faiz oranlarının da inmesini bekliyor.

KREDİ KARTINDA FAİZ ORANI NE KADAR?

Bankaların kredi kartlarını kullanan vatandaşlar her ay , harcadığı tutara göre faiz ödemesi yapmaktadır.  Kredi kartları için asgari tutarda vatandaşlar 2.4 oranında faiz ödemesi yapar. Asgari tutarın üstündeki paralara  ise yüzde 2 oranında faiz ödemesi yapılıyor.

10 bin TL kredi kartı borcu olan bir kişi, bu borcu için ayda yüzde 2 oranında faiz ödemesi yapar ve 1 yılın sonunda 10 bin TL için bankaya 12400 TL ödeme yapmış olur.

KREDİ KARTI BORCU OLANLARA MÜJDE GELMİŞTİ

Kredi kartı borcu olan vatandaşları ilgilendiren açıklama gelmişti. Açıklamada ihtiyaç kredisinde faizlerin düştüğü ve 10 bin TL kredi kartı borcu olanların ihtiyaç kredisi çekip borcunu daha az faizle ödeyebileceği bildirildi. 

Bankadan 10 bin TL ihtiyaç kredisi çekip tüm borcunu kapatan kişi , 10 bin TL ihtiyaç kredisi için 12 ay vadede ayda 917 TL taksit ödemesi yapar. Bu ödeme ile vatandaş toplamda 11 bin 4 TL geri ödeme yapar. Dosya masrafı ile birlikte 11050 TL ödeme yapar. 

Bu şekilde bankaya 1350 TL daha az ödeme yapmış olacak.

KREDİ KARTI FAİZ MÜJDESİ BEKLENİYOR

Bankaların faiz indirimi sonrası ihtiyaç kredilerinde de faizler düştü. Binlerce vatandaş ise kredi kartı borcunun hepsini kapatmak ve kredi kartından kurtulmak için ihtiyaç kredisine yöneldi.

Kredi kartı müşterilerini kaybetmek istemeyen bankaların ise kredi kartı faiz oranlarında da indirime gitmesi bekleniyor.

5 BİN TL CEBİNİZDE KALACAK

Bankalar ihtiyaç kredisinde  faiz indirimine gitti. İhtiyaç kredisinde faizler 1,25 'e kadar düşürüldü. İndirimler sonrası 50 bin TL 'lik ihtiyaç kredisi çekecek vatandaş önceki faiz oranına göre  5 bin TL 'ye yakın daha az ödeme yapılacak.

60 ay vade ile çekilecek 50 bin TL için vatandaş daha önce 80 bin 957 TL geir ödeme yaparken yeni faiz oranları ile  76 bin 180 TL ödeme yapmış olacak.

KREDİ KARTI FAİZ İNDİRİMİ MÜJDESİ GELİNCE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN