Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz'dan itibaren bu kural tamamen değişecek!

Kredi kartı kullananlar o tarihe dikkat etmezse yandı! Yeni kural duyuruldu. Kredi kart kullanımında yeni döneme geçiliyor…

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz'dan itibaren bu kural tamamen değişecek!

1 Temmuz itibariyle temassız kartlara yeni özellik geleceği duyuruldu. Bu güncelleme sayesinde temassız özelliğini kullananlar gün içinde yaptıkları alışverişlerde daha rahat ödeme olanağını yakalayacak. Peki bu güncellemenin detayları neler?

Temmuz'un ilk gününden itibaren temassız ödemelerde önemli bir değişiklik geliyor. Artık kartlarınızı veya mobil cihazlarınızı kullanarak gerçekleştirdiğiniz temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltiliyor. Eskiden 750 TL olan limit 1 Temmuz 2024'ten sonra 1500 TL'ye çıkıyor.

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz'dan itibaren bu kural tamamen değişecek!

Temassız Kullanım Limiti 1.500 TL’ye Yükseltiliyor

Artık 1500 TL'ye kadar olan alışverişlerde temassız kartınızı veya mobil cihazınızı kullanarak ödeme yaparken şifre girmeniz gerekmiyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan bu karar müşterilerin kullanım kolaylığını artırmayı hedefliyor.

BDDK'nın bankalara ilettiği yazıda belirtilene göre müşteri bilgisi dışında kart kullanımını engellemek amacıyla ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ilk temassız işlemlerde şifre girilmesi gerekmekte. Bu uygulama özellikle kart güvenliğini sağlamak adına alınan önlemlerden biri olarak dikkat çekiyor. Artık ilk temassız işlemde şifre girme zorunluluğuyla kart sahiplerinin bilgilerinin güvende olması daha da sağlanmış olacak.