Kredi kartı kullananlar bunu beklemiyordu! Gece yarısı resmen değişti

Kredi kartınız varsa dikkat! Limitleri düşecek! Detaylar haberimizde.

Kredi kartı kullananlar bunu beklemiyordu! Gece yarısı resmen değişti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) seçim sonrası kredi kartlarına ilişkin alacağı kısıtlayıcı tedbirler giderek netleşiyor. Bankaların milyonlarca kredi kartı sahibi için faiz oranlarını artıracağı, tavanları artıracağı ve asgari ücreti artıracağı söylendi. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ AZALACAK

Geçen sene yeni ekonomik liderlerin göreve başlaması ve parasal sıkılaştırma sürecini hızlandırmasıyla temel faiz oranları Haziran ayından bu yana %50'ye arttı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), senenin ilk ayında yayınladığı tebliğle kart faizlerine azami faiz oranı belirlerken, Resmi Gazete kararıyla kredi kartlarından nakit işlemlerde faiz oranı %5'e çıkarıldı. Gerçek seçim ekonomisinin 1 Nisan'da sona ereceğini söyleyen iş dünyası, ekonomi politikasındaki değişikliklerin etkisinin kredi kartı faizlerini de etkileyeceğinin altını çizdi. Ekonomist Hayri Kozanoğlu, seçim sonrası kredi kartlarına uygulanacak kısıtlamaları sosyal medya hesaplarından şöyle paylaştı: "Seçim sonrasında kredi kartı faizlerinin yükseltilmesi, kredi limitlerinin sıkılaştırılması, asgari ödeme oranlarının yükseltilmesi gibi tedbirleri göreceğiz. 

Kredi Kartı Limitleri Azalacak

Ciddi borç ödeme sorunları yaşanacak. Toplumsal direnişin dinamik bir biçimi olarak çok ciddi bir potansiyele sahip." Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete 'de yayımladığı tebliğle nakit avans işlemlerine uygulanan faiz oranlarını artıran TCMB, şimdi yeni bir kararla tüm kart limitlerini düşürmeyi planlamakta. Ekonomistler, BDDK düzenlemelerine rağmen tüm bankaların bireysel müşterilere yönelik kredi kartı faiz oranlarını aylık gelirlerinin 10 katına çıkardığını, düzenlemeler sonucunda milyonlarca kişinin kart limitlerinin değiştirildiğini ve kart limitlerinin değiştirildiğini söyledi. Miktarın aylık gelirinin dört katı olarak belirlenmesini bekliyor.