Kredi Kartı Borcu Olanlara İyi Haber Geldi Bakanlıklar Devreye Girdi

Kredi ve kart borçlularına yönelik yeni bir düzenleme geliyor. Takibe düşmüş, icralık olmuş kart borçluları için düğmeye basıldı.

Kredi Kartı Borcu Olanlara İyi Haber Geldi Bakanlıklar Devreye Girdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan bir işbirliği ortaya çıktı. Buna göre takibe düşmüş ve icralık olmuş kart borçlularına yönelik iki bakanlık tarafından bir çalışma yapıldığı ve bu düzenleme ile ilgili taslak metninin hazırlandığı belirtildi. İki bakanlık, yeniden yapılandırma da dahil çeşitli formülleri tartışarak son şeklini verdi.

Düzenlemenin ilk Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması ve Cumhurbaşkanı’nın bunu kabine sonrası açıklaması bekleniyor.

Akşam gazetesinin edindiği bilgiye göre iki bakanlığın yaptığı ortak çalışma, dar gelirlilerin maddi konularda yargıya taşınan sorunlarının çözümü için yapılırken, düzenlemeye ilişkin detaylar paylaşılmadı.

Çalışma, kredi veya kredi kartından dolayı takibe düşmüş, icralık olmuş dar gelirli tüketicileri kapsayacak. Üzerinde çalışılan düzenlemeler arasında borç öteleme, yeniden yapılandırma ve takip süresinin uzatılması da var. Takibe düşen tüketici sayısı son denemde 1.5 kat artmıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /