Kredi kartı borçluları kahrolacak! Bunu yapmayan yıl boyu dizlerini dövecek

Kredi kartı kullanan vatandaşlar için uyarılar yapılırken kötü haber geldi. Uzman isimlerde kritik açıklamalar gelirken hemen ödeme yapılması gerekiyor. İşte kredi kartı borcu olanlar için geri sayım...

Kredi kartı borçluları kahrolacak! Bunu yapmayan yıl boyu dizlerini dövecek

1 Nisan kredi kartı kullanıcıları için önemli tarih olurken birden fazla nedeniyle beraber çalışmalar başladı. Günümüzde kredi kartı olmayan insan sayısı yok denecek kadar azdır. Neredeyse her yetişkin cebinde 2 – 3 farklı bankanın kredi kartı olurken yayınlanan rakamlar üzerine kredi kartı borcu olanlar için tehlike saçtığı görüldü.

Kredi kartı kullananların büyük bir bölümünün yalnızca kartın asgari ücretini ödemeleriyle dikkat çekerken seçim sonrası için Bakan Mehmet Şimşek, hedeflerin borçların olduğunu belirtti. İlk adım kredi kartı verilmesinin zorlaştırılması ve kullanımında azalmalar yaşanacağına değinildi.
Eğitim ve sağlık harcamaları haricinde kredi kartına 0 vade ile taksitlendirmeye son verilecektir.
kredi kartı asgari ödee
Kredi kartı kullanımlarında sınırlamaya gidilirken borçların ödenmesi için azami ödeme tutarın artışa gidilmesi bekleniyor. Limit 40 bin TL olan kredi kartların asgari ödemesi yüzde 40 olarak görülecektir. Bu durum üzerine asgari ödeme tutarı burç tutarının yüzde 40'ı olarak belirlenirken örnek olarak 10 bin TL'lik harcama yapıldığında 4 bin TL'lik asgari ödemesi yapılmış olacak.