Kredi Kartı Aidatları İade Edilecek mi? E Devlet'te İade Var mı? Açıklama Geldi

Kredi kartı kullanan yüz binlerce vatandaş, kredi kartlarından alınan aidatların geri ödenip ödenmeyeceğini , e Devlet üzerinden ödemelerin yapılıp yapılmadığını araştırmaya başladı. Peki kart aidatları ödenecek mi? İade edilecek mi? İşte açıklama.

Kredi Kartı Aidatları İade Edilecek mi? E Devlet'te İade Var mı? Açıklama Geldi

Kredi kartı aidatı geri ödeme var mı? E Devlet'ten sorgulama var mı?

Son dönemlerde sosyal medya üzerinde birçok sahte hesap açıldı ve kredi kartı aidatları geri ödenecek şeklinde yazılar yazılmaya başlandı.İnternet üzerinde dolaşan bu fotoğraflar ustalıkla hazırlanmış dolandırıcı fotoğraflarıdır. Ticaret Bakanlığı konu iel ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada kredi kartı aidatlarının geri ödenip ödenmeyeceği konusuna değinilirken , sahte hesaplara itibar edilmemesi gerektiğine yer verildi.  Yapılan açıklamada, Düzenleme gereği kredi kartlarından kart aidatı alınabilmekte olup, resmi kurum ya da e-devlet logosuyla kredi kartı aidatlarının iadesinin yapıldığını iddia eden sosyal medya hesaplarına itibar edilmemesi, vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olması gerekmektedir" denildi.

E - DEVLET LOGOSUYLA DOLANDIRICILIK

Yapılan açıklamada e Devlet logosu konularak dolandırıcılık yapanlara itibar edilmemesi gerektiğine yer verildi. Başvuru yapıldığında kredi kartı aidatı ödenecek şeklinde yazan ve site ismini e Devlet'in turkiye.gov.tr adına benzetmeye çalışan yalan yanlış sitelere itibar edilmemesi ve bilgilerin bu sitelere verilmemesi gerektiğine yer verildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu düzenleme gereği kredi kartlarından kart aidatı alınabilmekte olup, resmi kurum ya da e-Devlet logosuyla kredi kartı aidatlarının iadesinin yapıldığını iddia eden sosyal medya hesaplarına itibar edilmemesi, vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olması gerekmektedir. Kart çıkaran kuruluşça talep edilen kart aidatlarına ilişkin olarak alışveriş taahhüdüne bağlı ücret alınmaması ve benzeri, tüketicilerimiz ile yapılan anlaşmaya aykırılık olması durumları ile söz konusu mevzuat hükümlerine aykırılık oluşturabilecek uygulamayla karşılaşılması halinde öncelikle kart çıkaran kuruluşa başvurulması gerekmektedir. Kart çıkaran kuruluş ile uyuşmazlığın çözülememesi durumunda 6502 sayılı Kanun kapsamında 10 bin 390 TL'nin altında olan uyuşmazlıklar için 'Tüketici Hakem Heyetleri'ne, bu tutarı aşan uyuşmazlıklar için de 'Tüketici Mahkemeleri'ne başvurabilmesi mümkündür."

KREDİ KARTI AİDATLARI VERİLECEK Mİ?

Yapılan açıklamada bankaların kredi kartı aidatı alabileceğinin altı çizildi. Kart aidatlarının geri ödenmesi söz konusu değil.

Peki sizce kart aidatları geri ödenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.