Kredi Çekip Altın Alanların Dayanağı Selçuk Geçer Oldu: Altında Rekor Yapacak Tarihi Verdi!

Daha önceki haberimizde seçimden sonra Millet İttifakının kazanacağını düşünenlerin kredi çekip altın yatırımı yaptığını yazmıştı. Ekonomist Selçuk Geçer altında rekor kırılacak o tarihi açıkladı.

Kredi Çekip Altın Alanların Dayanağı Selçuk Geçer Oldu: Altında Rekor Yapacak Tarihi Verdi!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer altın fiyatlarının tavan yapacağı tarihi açıkladı ve ekledi: Nakit parası olanlar kesinlikle bu fırsatı kaçırmamalı!

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer altın fiyatları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği altın fiyatları son zamanlarda dalgalı seyir izliyor. Yatırımcılar ve altın alacaklar ekonomistlerin yapmış oldukları önerileri de yakından takip ediyorlar. Bizde ünlü ekonomistler tarafından yapılan öneri ve tahminleri takip ediyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Peki Ekonomist Selçuk Geçer'in yapmış olduğu yeni tahmin ve  öneriler neler? İşte bu sorunun yanıtı haberimizde yer alıyor.

ALTIN ALACAKLAR ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Ekonomisde yaşanan dalgalanmalar sonucunda altın piyasasındaki hareketlilik de halen sürüyor. Yatırımcılar ise altın fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini takip ederek yatırımlarına yön veriyorlar. Yatırımcıları sevinderecek gelişmeler ile birlikte dolar, euro ve Bitcoin yatırımcıları daha güvenli olarak gördükleri altına akın ettiler. Bu durum ise rekor seviyelere ulaşan altın fiyatında daha da artış yaşanmasına sebep oldu. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından ise paylaşılan enflasyon verileri sonucunda Silikon Vadisi Bankası'nın iiflas etmesi de altını etkiledi. 

Altın fiyatlarındaki artışı iki temel unsura bağlayan Selçuk Geçer ilk etapta ABD Merkez Bankası'nı işaret eti. FED tarafından faiz yükseltmeye gidileceğinin açıklanması ile altın fiyatları uçuşa geçmişti. Bu yılın 21 ile 22 Mart tarihleri arasında yapılan açıklamaya göre piyasalara mesaj verilmiştir. Uzmanlar tarafından açıklanan beklentiye göre ise 2023 Mayıs ayında 25 baz puanlık faiz artışı yapılacağı açıklandı. Ama FED faiz artırımının yapılmama ihtimali ile birlikte ise altın fiyatları ani bir yükselişe geçeceği açıklandı.

Altın alım fırsatlarına dair önemli açıklamalarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer ons altın değerinin ise ha fta kapanışında 2050 dolar seviyelerinden düşüş yaşacağını açıkladı. Ons altın fiyatlarında yaşanan artış da dolar kurunda artışlara sebep olacağının altını çizdi. Bu halde gram altın fiyatlarında yükselişin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Altın için henüz zirvenin görülmediğine dikkat çeken Selçuk Geçer Türkiye Cumhuriyeti Merkez Banaksı tarafından piyasanın baskılandığına dair sık sık açıklamaların da geldiğini ifade etti.