Kredi Borçlarının Faizsiz Ertelenmesi ve AVM Değişikliği Görüşüldü

Kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi ve AVM'lerde değişiklik ile ilgili son dakika gelişmesi. TESK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında kritik görüşme yapıldı.

Kredi Borçlarının Faizsiz Ertelenmesi ve AVM Değişikliği Görüşüldü

Kredi borçları ve AVM'ler için kritik görüşme.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan arasında bir görüşme gerçekleşti. Düzenlenen görüşmede önemli konular gündeme alındı ve kredilerin ertelenmesi, faizsiz erteleme ve diğer önemli konular gündemdeydi. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, son dönemlerde esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının faizsiz şekilde ertelenmesini çeşitli mecralarda gündeme getirmişti. Konu iel ilgili geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yapmış ve Halkbank'a olan borçların 6 aylığına ertelendiğini duyurmuştu. 

VATANDAŞLARIN KREDİ BORÇLARI DA ERTELENSİN

Esnaf ve sanatkarların yanı sıra vatandaşlar da pandemi döneminde ciddi geçim sıkıntısı çektiklerini, kredi borçlarını ödeyemediklerini söylüyor. Bu konuda çalışma bekliyor. 

AVM'LER İÇİN İNGİLİZ MODELİ

TESK ile Hazine Bakanlığı arasında gerçekleşen görüşmelerde önemli konulardan biri de AVM'lerin durumu oldu. TESK, AVM ve zincir marketlerle ilgili yasanın bir an önce çıkarılmasını isterken Elvan’ın bu konuda İngiltere örneğini verdiği öğrenildi. İngiltere’de zincir market ile AVM’lerin saat 10.00-18.00 arasında açık olduğuna dikkat çekildi. Cumartesi günleri saat 13.00’te kapanan bu işletmeler, pazar günü ise tümüyle kapalı. Alınan bilgiye göre Elvan, bu örneğin Türkiye’de olabileceğini, bunun yönetmelikle yapılabileceği belirtti. 

BANKALAR REKOR KAR ETTİ

2020 yılı karlarını açıklayan bankalar, rekor düzeyde kar ettiğini duyurdu. Beklenen karın üzerine kar eden bankalar, kredi ertelemesini vatandaşlara çok görmemlidir. Sizce ertelenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

TESK ile Maliye Bakanlığı'nın görüşmesinde kredi borçlarının faizsiz şekilde ertelenmesi talebinin de iletildiği öğrenildi.