Kredi Borçlarını Faizli Erteleyen 11 Bankadan İlk Açıklama Geldi

Özel bankalar, kredi borçlarının faizli ertelenmesi yönünde gelen yoğun eleştiriler sonrası ilk açıklamayı yaptı. Açıklama , BDDK ile yapılan toplantının tutanaklarına yansıdı.

Kredi Borçlarını Faizli Erteleyen 11 Bankadan İlk Açıklama Geldi

Kredi borçlarını faizli erteleyen 11 bankadan son dakika açıklaması.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bankalar , ödeme güçlüğü çeken borçlularının kredi ve kredi kartı borçlarını 3 ay erteleyeceğini açıklaıd. Kredi borçlarının ertelenmesi açıklamasının ardındna sevinen vatandaşlar, bankaların faizli borç ertelemesi yaptığını görünce şok yaşamıştı.

3 aylık erteleme için faiz isteyen bankaların bu  durumu tepki çekmişti. Vatandaşlar, sadece özel bankalar değil kamu bankalarının da kredi ertelemesisini faizli yaptığını söyledi. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, zor günlerde destek bekliyordu. 

Bloomberg'in haberine göre özel bankalar bir son dakika açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ’ın özel bankalarla ilgili yaptığı eleştiri açıklamalarına değinen bankalar, bu açıklamalardan duydukları rahatsızlığı BDDK 'ya iletti. 

Geçtiğimiz gün yapılan toplantıda Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, banka genel müdürleri ve BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben hazır bulundu. Bankalar , toplantıda eleştirilerin morallerini bozduğunu söyledi. 

Toplantı tutanaklarına da bu durum yansıdı. Özel bankalara gelen eleştirilerle ilgili “Sektörde kamu-özel ayrımı yapılmamasının daha iyi olacağı düşüncesindeyiz. Kamu bankalarına verilen özel görevler var. Özel bankalar da yapılandırma, öteleme yapıyor ve kredi veriyor” ifadeleri yer aldı.

YÜKSEK ORANDA ŞİKAYET VAR

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ise  özel banka temsilcilerine seslendi ve özel bankalara yönelik yüksek oranda şikayetler olduğunu, bunların azatılması gerektiğini , bu konuda çalışma beklediklerini söyledi. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta dikkat çeken bir açıklama yaptı ve  özel bankaların bu süreçte iyi bir imtihan vermediğini söyleyerek, "Ülkemizin ve milletimizin içinden geçtiği bu zor dönemde özel bankaların da üzerlerine düşeni yapmasını bekliyoruz. IMF programı başta olmak üzere ülkemizi minnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Türkiye’yi yeniden bu cendereye sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise geçtiğimiz gün bir açıklama yapmış ve özel bankalar nedeniyle vatandaşlardan çok şikayet aldıklarını söylemişti. Bakan Albayrak, "Bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz." dedi.

Peki sizin kredi borçlarınıza ne kadar faizli erteleme yapıldı? Bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA