Kredi Borçları 3 Yıl Ertelensin Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrenci affı ve KYK Kredi borcu olan öğrencilerin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kredi Borçları 3 Yıl Ertelensin Teklifi

KYK Borçlarının 3 yıl ertelenmesi ve öğrenci affının gerçekleşmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdiğini hatırlatan CHP Niğde Milletvekili, bu teklifin TBMM Genel Kurulu'nda bir an önce görüşülerek yasalaşmasını istedi. Gürer, üniversite mezunu gençlerin en büyük sorunlarının işsizlik olduğunu bu gençlerin işe başlamaları halinde dahi geçim sıkıntısı içerisine girdiklerini o yüzden gençlerin işe başlamasının ardından 3 yıl borç erteleme ve işsiz kalmaları durumunda borcun yine ertelenmesi için kanun teklifi verdiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR ADAYI SAYFASINI TAKİP EDEREK BU TÜR HABERLER VE ÇOK DAHA FAZLASINA KOLAYLIKLA ERİŞİM SAĞLAYABİLİRSİN. TIKLA VE KATILMA İSTEĞİNİ GÖNDER.

CHP'li Gürer, "Öğrenim kredisi alıp mezun olan ve kredi borcunu ödemeye başlayacak öğrenci sayısı 350 bin.Üniversite öğrencileri işe düşük ücretle başlatılıyor. En azından kendilerini toparlama süreci olsun. Kredi borçları 3 yıl sonrasına ötelensin. Geçim şartları ortada" ifadelerini kullandı. Öğrenci affına dair vermiş olduğu teklifin TBMM'de bekletildiğini bu teklifin de gündeme alınarak yasalaşması gerektiğini vurgulayan CHP Niğde milletvekili, MEB'in de eğitimdeki sorunları giderek büyük bir hale getirdiğini söyledi. Öğretmen atamalarına da değinen Gürer, atama bekleyen öğretmen sayısını hatırlatarak, sözleşmeli , ücretli vb. unvanlarla yapılan atamalarla MEB'in taşeron öğretmenliğe geçişinin sürdüğünü söyledi.