Koronavirüsün Ardından Bir Felaket Daha! Kötü Haberi Duyurdular

Yeni tip koronavirüsün büyük hasara yol açtığı İran'da bir felaket sona ermeden ikincisi bekleniyor. Ülkede iki hafta içerisinde çekirge istilasının yaşanması beklenirken, yetkililer istila henüz başlamadan harekete geçmiş durumda.

Koronavirüsün Ardından Bir Felaket Daha! Kötü Haberi Duyurdular

İran Tarım Bakanlığı yetkilileri, iki hafta içerisinde ülkenin güney eyaletlerinde büyük çekirge istilası yaşanmasını beklediklerini söyledi. Çöl çekirgeleri ülkeyi Şubat ve Mart ayı içerisinde yine istila etmiş ve tarım alanlarında geniş çaplı maddi hasarı da beraberinde getirmişlerdi. Geçtiğimiz haftalarda Batı Afrika'da 3 ülkede tarım alanlarını istila eden çöl çekirgeleri nedeniyle BM'de uyarıda bulunmuş uzun yıllar sonra görülen en büyük istila ile karşı karşıya kalındığını bildirmişti.

İran hali hazırda çekirge istilasına karşı 6 milyon dolarlık bir bütçe ayırmış durumda, bu bütçeye kısa süre içerisinde 6.12 milyon dolar daha ekleneceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında gerçekleşen çekirge istilası, 200 bin hektar ekili alanın tamamının yok olmasına sebep olmuştu. İran tarihindeki en büyük çekirge istilası ise 1961 senesinde yaşanmış, bu tarihte 2.5 milyon hektarlık tarım alanı yok olmuştu.