Koronavirüs Konusunda Kötü Haber! Bir Kez Daha Mutasyona Uğradı

İngiliz bilim insanları, ilk olarak İngiltere'de tespit edilen ve daha hızlı yayılan , daha öldürücü olan mutasyonun yeniden mutasyona uğradığını açıkladı.

Koronavirüs Konusunda Kötü Haber! Bir Kez Daha Mutasyona Uğradı

Kent bölgesinde görülen ve tüm ülkede hızla yayılan koronavirüsün yeni varyantı paniği de beraberinde getirdi .

İngiltere Halk Sağlığı kurumu açıklamasında, İngiltere'de tespit edilen kovid-19'un daha hızlı yayılan tipinin bağışıklık sistemini daha iyi aşabilen bir mutasyon olduğu belirtildi. E484K isimli mutasyon, dünyada endişeleri de beraberinde getirirken, Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlarında görülen değişimlerin aynısı İngiltere'de de görüldü. Yüzde 70 daha hızlı yayılan mutasyonun 60 yaş üzeri kişilerde yüzde 30-40 daha öldürücü olduğu, aşılara karşı ise daha dirençli olabileceği kaydedildi.

Leicester Üniversitesi'nden Dr. Tang, BBC'ye yaptığı açıklamada, beklenmedik bir durum olmadığını fakat endişe verici olduğunu kaydetti. Virüsün daha fazla mutasyona uğramaması için halkın karantina kurallarına uyması ve vaka sayılarının düşürülmesi gerektiğine vurgu yapan Dr. Tang, aksi halde virüsün değişerek yayılmasına neden olunacağını söyledi.