Koray Aydın, Yüzde 43 Artan Trafik Cezalarına Dikkat Çekti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden 2018 yılında yüzde 43 oranında artış gösteren trafik cezalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Koray Aydın, Yüzde 43 Artan Trafik Cezalarına Dikkat Çekti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden 2018 yılının ilk 10 aylık döneminde 8 milyon 338 bin 527 araç plakasına trafik cezası kesildiğini, bu oranın geçtiğimiz seneye göre yüzde 43 oranında daha fazla olduğunu söyledi.

Sayısal verilerin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Aydın, "Şimdi bu sayısal verilerin bize anlattığı şudur. Ya sürücüler 2018 yılında tarihte görülmemiş biçimde trafik kurallarını ihlal eder oldu ya da kesilen trafik cezalarının "herkesin bildiği bir sır" olan başka bir amacı var: Sürücülere cezayı kesin, bütçe açığını finanse edin!Vatandaşın güvenliği için gecesini gündüzüne katarak denetim faaliyetlerini yürüten polis kardeşlerimizin şahsi olarak bir kasıtlarının olmadığını biliyorum. Ancak onlara "yukarı"dan gelen emirlerin "bir şekilde ceza kesin, talimat böyle" şeklinde olduğu da artık bir sır değil.

DENETİMSİZ REKLAMLAR KISILSA, BÜTÇEDEKİ AÇIK RAHAT KAPANIR

Anlaşılan odur ki; hükümet artan bütçe açığını vatandaşın cebinden karşılamaya karar vermiş. Halbuki bütçedeki açığı kapatmanın çok daha cazip ve "pratik" bir yolu var.Hükümetin ve Saray'ın lükse, şatafata ve israfa giden harcamaları kesilse; yandaş müteahhitlere "şu işe bir el atın" dense; kamu kuruluşları ile belediye ve yan şirketlerinin yandaş medyaya verdiği ölçüsüz ve denetimsiz reklamlar kısılsa; bütçedeki açık çok rahatlıkla kapanır." dedi.