Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan Canlı Yayında Asgari Ücret Çıkışı : Asgari Ücretlinin Feryadını Duyun

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, KRT TV'de katıldığı canlı yayında asgari ücret tespit komisyonunun 2. toplantısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'tan Canlı Yayında Asgari Ücret Çıkışı : Asgari Ücretlinin Feryadını Duyun

Asgari ücretten alınan verginin kaldırılması halinde işçi ve işverenin üzerindeki yükün haffiletilebileceğini bu sayede tüm çalışanların kayıt altına alınarak kayıt dışının önüne geçilebileceğini söyleyen Yokuş, vergilerden dolayı vazgeçilen bir alanın gelir kapısı haline dönüşebileceğini bunun hem işçiye hem iş verene hem de devlete katkı sağlayacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİLERİN KALDIRILMASI HEM İŞÇİ, HEM İŞ VEREN HEM DE DEVLETE YARAR

Asgari ücretin yüksek tutulması durumunda dahi işten çıkarılmaların söz konusu olmayacağını söyleyen Yokuş şunları söyledi:

Hatırlarsanız uzun vadeli dönem içerisinde işçi sendikaları dağınıklık gösteriyordu. Geçtiğimiz ay toplantı yaptılar vergilerle ilgili, ortak tavır koydular. Her konulan yeni vergi dar ve sabit gelirlilere ceza olarak geliyor. Diyor ki size, emekliyseniz size 1 yıl içinde yüzde 4 +4 , işçiyse 4+3, memursa 4+4 ama vergilere gelince yüzde 22.6 alacağım diyorsunuz. 2 katından fazla. 3 işçi sendikası önce burada beraber oldular. Asgari ücrette de beraber oldular. Ülkeyi yönetenler bu sesi duyar mı inşallah duyar. Yarın şunu diyecekler biz biliyoruz. Türkiye zor dönemden geçiyor, asgari ücreti yükseltirsek iş veren işçi çıkartacak diye kamuoyunu aldatacaklar. İş veren işçi çıkarmak zorunda kalmayacak bu projeyi yaparsanız. İşçinin, iş verenin yükünü azaltarak, kayıt dışının önüne geçerek, tüm çalışanları kayıt altına alarak, vergilerden dolayı vazgeçtiğiniz geliriniz oradan artacak. Ben ümit etmek istiyorum inşallah hükümet asgari ücretlinin feryadını , sesini duyar.