Konut ve Taşıt Kredileri Faiz Oranları Konusunda Vatandaşlar Dertli

Konut ve taşıt almak isteyen vatandaşlar faiz oranlarından muzdarip. Bugün BDDK Başkanı tarafından Taşıt alımı için kullandırılan kredilerde vade'nin 120 aya kadar yükseltileceğini söyledi, fakat Kamu bülteni'ne konuyla ilgili yorum ve mail atan kişiler faiz oranlarının da düşürülmesi gerektiğini, aksi takdirde vatandaşın yüzünü güldürecek açıklamalar olmadığını belirtiyor

Konut ve Taşıt Kredileri Faiz Oranları Konusunda Vatandaşlar Dertli

Konut ve taşıt almak isteyen vatandaşlar faiz oranlarından muzdarip. Bugün BDDK Başkanı tarafından Taşıt alımı için kullandırılan kredilerde vade'nin 120 aya kadar yükseltileceğini söyledi, fakat Kamu bülteni'ne konuyla ilgili yorum ve mail atan kişiler faiz oranlarının da düşürülmesi gerektiğini, aksi takdirde vatandaşın yüzünü güldürecek açıklamalar olmadığını belirtiyor.

TÜKETİCİ KREDİSİ VE KREDİ KARTLARINDA VADE ARTIYOR

BDDK Başkanı Akben, bugün yaptığı açıklamada bireysel krediler ve kredi kartlarında vade sayısının arttırılacağını, bireysel ihtiyaç kredisi vade sayısının 36 aydan 60 aya çıkarılacağını, yurtiçi seyahat acentaları için uygulanan taksit sayısının 9'dan 12 'ye çıkarılacağını açıkamış, taşıt alımlarında 120 bin liraya kadar olan kredi vade sayısının da 60 aya yükseltileceğini söylemişti. BDDK tarafından düzenleme için çalışmalar yapıldıktan sonra ilgili düzenleme onaylanarak Resmi Gazaete'de yayımlanacak daha sonra da yürürlüğe girecek. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte kredi kartıyla yapılan alışverişlerde taksit sayısı arttırılırken, tüketici kredisi vade sayıları da 60 aya kadar yükseltilecek. Tabi tüm bunların olumlu algılanabilmesi için faiz oranlarının da düşürülmesi gerekiyor. Konuyla ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.