Konut Kredisi Faiz Oranları Yükselmeye Başladı

Son dakika haberi: Seçimden sonra konut kredisi faiz oranları özel bankalarda yükselmeye başladı.

Konut Kredisi Faiz Oranları Yükselmeye Başladı

Son dakika haberi: Konut kredisi kampanyaları sona eriyor.

Konut kredisi faiz oranları son günlerde güncellendi ve faiz oranlarında yükseliş meydana geldi. Faiz oranlarına baktığımızda Ziraat Bankası dışındaki birçok banka, faiz oranlarını arttırmaya başladı. 

2019 yılına girilmesi ile birlikte bazı bankalar , konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmişti. İndirimler 1-2 ay sürdü ve özel bankalar , son günlerde konut kredisi faiz oranlarını güncelledi ve faiz oranlarında artışa geçti. 

FAİZLER DÜŞER Mİ?

Konut kredisi faiz oranları üzerinde direk etkili olan önemli veri Merkez Bankası 'nın para politikası faizleri. 2018 Eylül ayından bu yana politika faizleri %24 seviyesinde tutuluyor. Piyasalarda, Merkez Bankası 'nın repo faizlerini Haziran ayında düşürmesi beklentisi hakimken geçtiğimiz günlerde yaşanan kur yükselişi sonrası beklenti uzadı. 

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde , piyasa koşulları altında dolar kurunda yaşanacak olası bir yükseliş ya da Merkez Bankası'nın repo faizlerini düşmemesi bankaların kaynaklarını daraltacak. Söz konusu gelişmeler karşısında ise konut kredisi faiz oranlarında artış kaçınılmaz olacak. 

FAİZ ORANLARINDA SON DURUM

Seçimden önce kamu bankalar , kredi faiz oranlarını düşürdü. 1.28 seviyesine kadar düşen konut kredisi faiz oranları sonrası özel bankalar da harekete geçti. 

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre en düşük tabela konut kredisi faiz oranı oran Ziraat Bankasının uyguladığı %1.28 üzerinden 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vadeli taksitleri yaklaşık 2.400 TL, 10 yıl vadeli taksitleri ise 1.600 TL oluyor. 10 yıl vadeli konut kredisinin vade sonunda toplam geri ödemesi 196.000 TL’ ye karşılık geliyor. 

ZİRAAT 1.28 'DEN VERİYOR

Ziraat Bankası , 1.28 seviyesinden konut kredisi vermeye devam ediyor. Başvuru için size en yakın Ziraat Bankası şubesine gidin.

Kamubulteni.com  | Ankara