Konut Finansman Paketinin Detayları Netleşti

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan konut finansman paketinin detayları netleşmeye başladı..

Konut Finansman Paketinin Detayları Netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son yapılan kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda konut sahibi olmayan vatandaşlar için konut finansman paketini devreye alacaklarını ve bu kapsamda bu kişilere 0.99 faiz oranıyla ev kredisi verileceğini duyurmuştu. Erdoğan'ın bu önemli açıklamasından sonra konut finansman paketinin detayları netleşmeye başladı.

2 Milyon TL'ye kadar

Hazine ve Maliye Bakanlığı yapmış olduğu açıklamada konut finansman paketinden yararlanacak kişilerin ilk evlerini alıyor olması gerektiğini ve bu kapsamda 2 milyon lira değerine kadar ki birinci el konutlara verileceğini duyurdu. Konutun değerinin ise bankaların yapacağı expertiz ücreti ile belirleneceği açıklandı.

Başvuru sahibinin eşinin yada aynı adreste oturan çocuklarının konutunun olmaması gerekiyor

Bakanlık ayrıca kredi destek paketinden yararlanacak kişilerin kendilerini eşlerinin ve aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait olan bir konutun bulunmaması gerektiğini, başvuru sahiplerinin açık konut kredilerinin bulunmaması gerektiği hatırlattı.

10 yıla kadar 0.99 faiz oranı uygulanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tüm şartlara uyan vatandaşlara başvuruları halinde 10 yıla kadar 0.99 faiz oranıyla konut kredisi verileceğini aktardı.

Başvuru sahiplerinin üzerine hisseli taşınmaz kaydı olabilir

Bakanlık, konut finansman paketinden faydalanmak isteyen kişilerin üzerine hisseli taşınmaz kaydı olabileceğini, ancak  aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamayacağını vurguladı.