Konut Alımında İlk Eve Özel Kredi Beklentisi Artıyor

İnşaat ürünlerinin artması sonucu maliyetlerin artması da kaçınılmaz oluyor. Bu durum satılık ve kiralık ev fiyatlarının da doğrudan etkilenmesini sağlıyor. Birçok şehirde ev fiyatları başını almış ve gidiyor.

Konut Alımında İlk Eve Özel Kredi Beklentisi Artıyor

İnşaat yapım maliyetlerinin enflasyonla beraber yükselmesi konut fiyatlarını ciddi anlamda etkiledi. Bir sene önceki fiyatlarla kıyaslandığında konut fiyatları neredeyse iki katına çıktı. Bu durum hem satılık hem de kiralık daireler için söz konusu.

Evini değiştirmek isteyen kiracılar çıktıklarında hem ev bulamıyor hem de kaldıkları evin neredeyse iki katı kadar kira isteniyor.

Ev almak isteyen birçok vatandaşta kredilerden dolayı bu işe yanaşamıyor. Özellikle ilk defa ev sahibi olacak vatandaşlar bu konuda adım atılmasını ve daha ugun şartların oluşması için destek bekliyor

Konut sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yapan Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, vatandaşların ev sahibi olabilmesi için devlet destekli girişimlerin ve teşviklerin arttırılması gerektiğini, aksi halde vatandaşın doğrudan ev sahibi olabilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Aydemir açıklamasında şu cümlelere yer verdi: "İnşaat sektöründe yaşanacak bir kriz, tüm sektörleri doğrudan veya dolaylı olarak etkiler. Bu yüzden sektörün can damarı olan konut satışlarının belirli bir seviye kalması ve istikrarlı bir biçimde artış göstermesi gerekiyor. Aksi durumda hem sektörümüz hem de ülke ekonomisi oldukça zor bir dönem yaşayabilir. Bunların önüne geçmek için atılması gereken adımların başında ilk ev alana özel kredi oranı sunulması geliyor. İlk evini alacak olan vatandaşlara 25 ila 30 yıl vadeli mortgage dediğimiz krediler verilmelidir. 2017'de 1 milyon 405 bin 447 olan yeni daire ruhsatının 2020'de 555 bin 68'e düştüğü bir ekonomik tabloda acil önlemlerin alınması kaçınılmazdır."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /