Konut Alımı Satım İşlemleri Artık Noterlerde Yapılacak

Bakan Bekir Bozdağ konut alımı satımı ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bozdağ alım satım işlemlerinin artık noterlerde de yapılabileceğini söyledi.

Konut Alımı Satım İşlemleri Artık Noterlerde Yapılacak

Ankara’da düzenlenen Uzlaştırma Ödül Töreni ve Sempozyumu’na katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ  önemli açıklamalarda bulundu. Kira düzenlemesine ilişkin  açıklama yapan Bakan Bozdağ, kira düzenlmesi konusunda 4 bakanlığın anlaştığını ve kira artışlarının Temmuz 2023 tarihine kadar yüzde 25 ile sınırlandırıldığını belirtti.Temmuz 2023'e kadar sözleşme yenileyeceklere ev sahipleri en fazla yüzde 25 zam yapabilecek. Bakan Bozdağ açıklamasında, “Konut kiralarında, 1 Temmuz 2023'e kadar kira sözleşmelerinde bir önceki seneki kiranın yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde bir düzenleme getiriyoruz” dedi.

Konut Arsa Alım Satımları Noterde

Bakan Bozdağ komisyonda yaptığı açıklamada, noterlere verilen yeni bir işlem hakkında da konuştu ve "Noterlerimize gayrimenkul alım ve satımını veriyor, vatandaşlarımız bir yandan tapu sicil müdürlüklerinde gayrimenkul alım satımı yaparken, isterlerse noterlerde de gayrimenkul alım satımı yapabileceklerdir. Hem stokçuluğun hem de fiyatların fahiş arttırmanın cezalarının alt ve üst sınırlarını yükseltiyor böylelikle bu suçların tutuklama yasağı kapsamına çıkarıyor, tutuklama tedbiri konusunda konuyu mahkemelerimizin, hakimlerimizi takdirlerine arz eden bir yasal düzenlemeyi de Meclisimizin gündemine taşımış olduk. Şimdi bu düzenleme dün görüşüldü, görüşülüyor bugün de Adalet Komisyonu’nda devam edecektir." dedi.