Komisyon Yarın Toplanıyor İşte Asgari Ücret İçin Açıklanan Üç Formül

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar sonrası asgari ücrete zam geleceği kesinleşti. Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor. İşte asgari ücret zammı için masadaki 3 formül.

Komisyon Yarın Toplanıyor İşte Asgari Ücret İçin Açıklanan Üç Formül

Asgari ücrete zam geleceği konusu kesinleşirken şimdi sırada zammın ne kadar olacağı konusu var. Asgari ücret tespit komisyonu yarın toplanıyor. Sendikalar ve işçi temsilcileri enflasyonun üzerinde zam talep ederken asgari ücret zammında üç formül ortaya çıktı.

Uzman Ekonomist Faruk Erdem kaleme aldığı yazısında zamla ilgili üç formülün öne çıktığını duyurdu. Bu formüller uygulanırsa asgari ücret zammı ne kadar olacak.

Yılda bir sefer Aralık ayında yapılan asgari ücret zammının bu sene enflasyon nedeniyle temmuz ayında da yapılacağını dile getiren Erdem, komisyonda 5 işçi temsilcisi(TÜRK-İŞ), 5 işveren temsilcisi (TİSK) ve 5 hükümet temsilcisi yer alıyor. Komisyonun başkanı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oluyor dedi.

Komisyona katılan Türk-İş ve TİSK yetkilileri asgari ücret zammı için destek verdiklerini açıkladı. Böylece asgari ücret Aralık ayından önce Temmuz ayında artırılarak bir ara zam yapılmış olacak. Artan asgari ücret sadece asgari ücretliyi değil tüm çalışanları olumlu etkileyecek.

İşte O 3 Formül

Erdem, zam için ‘’Bu konuda 3 formül de masada.
Primlerden feragat ederek hem işçiye hem işverene destek verilmesi gündemdeyken, bunun dışında 6 aylık enflasyon kadar artış ya da yıllık enflasyona tamamlama formülleri de konuşuluyor.

Bu formüller gerçekleştiğinde her biri için farklı asgari ücretler ortaya çıkıyor.

Ancak rakam 5000 TL ile 6000 TL arasında değişmiş olacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /