KKM, 3,3 trilyon liranın üzerine çıkarak yeni bir rekora imza attı!

Türkiye'de, Kur Korumalı Mevduat hesapları rekor kırmaya devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, KKM hesaplarında toplam tutar geçen hafta itibarıyla 3 trilyon 357 milyar TL'ye çıktı.

KKM, 3,3 trilyon liranın üzerine çıkarak yeni bir rekora imza attı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları yeni bir rekora imza attı. KKM 11 Ağustos'la biten haftada 3 trilyon 357 milyar 708 milyon lirayla yeni zirvesini test etti.

Önceki haftaya göre yarı yarıya azalma var

Böylece bir haftada KKM hesaplara 75,3 milyar TL'lik giriş yapıldı. Önceki hafta 149,9 milyar dolarlık artış gerçekleşmişti. KKM hesaplarına girişte önceki haftaya göre yarı yarıya azalma meydana geldi.

KKM için bütçeden 34,5 milyar TL çıktı

KKM için temmuz ayında bütçeden 34,5 milyar lira tutarında transfer yapıldı. KKM için yılın başından bu yana küçük miktarlarda yapılan transferler, TL'nin keskin değer kaybettiği haziran ayında 20,6 milyar liraya çıkmıştı.

Finansal risk dönemi devam ediyor

Dikkat çeken bir diğer veri de takipteki alacakların artması olarak görülüyor. Geçen hafta itibarıyla takipteki alacaklar 169 milyar 194 milyon liradan 170 milyar 490 milyon liraya çıktı. Bu durum, ekonomik belirsizliklerin devam ettiği bir dönemde finansal risklerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor.