Kızılay dar gelirli ailelere gıda yardımı yapıyor! Başvuru ekranı yeniden açıldı

Kızılay, Kırgızistan'da 1000 ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi dağıttı. İşte ayrıntılar...

Kızılay dar gelirli ailelere gıda yardımı yapıyor! Başvuru ekranı yeniden açıldı

Türk Kızılay, Ramazan ayında yurt içinde ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerine umut ve yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda, "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" sloganıyla hareket eden Türk Kızılay, Kırgızistan'da bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi dağıttı.

Kırgızistan'daki yardım çalışmaları, Türk Kızılay'ın Orta Asya Delegasyon Başkanı Habibe Kalyoncu önderliğinde gerçekleştirildi. Ülkedeki 8 farklı şehirde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak gıda kolisi dağıtımı gerçekleştiren Türk Kızılay, aynı zamanda 250 kişilik bir iftar programı düzenledi.

kızılay

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık başkanlığındaki heyet, Kırgızistan'daki yardım faaliyetlerine destek vermek üzere bölgeye hareket etti. Heyet, Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Burak Kelemençe ve Genç Kızılay Siirt İl Başkanı Muhammed Osman Tatlav'ın da aralarında bulunduğu üyelerle birlikte, ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtımını gerçekleştirdi.

Heyet başkanı Yener Tanık, yapılan yardımların Kırgızistan halkına ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde yardım eli uzatan Kırgızistan halkına minnettarlığını ifade etti.

Türk Kızılay'ın uluslararası alandaki bu yardım faaliyetleri, insanlık ve dayanışma ruhunun önemli bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Kurum, sadece Türkiye'deki değil, dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatarak, milyonların umudu olmaya devam ediyor.