Kızılay Çalışanlarının Maaşlarına Yüzde 78 Zam Yaptı

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle kurumlar çalışanlarının maaşlarına yıl ortasına zam yapmaya devam ederken, bir zam haberi de Kızılay'dan geldi. Kızılay bünyesinde çalışan kişilerin maaşlarına yüzde 78 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Kızılay Çalışanlarının Maaşlarına Yüzde 78 Zam Yaptı

Kızılay Çalışanlarının Maaşlarına Yüzde 78 Zam Yaptı 

Son dönemlerde artan enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle bir çok kurum ve kuruluş çalışanlarının maaşlarına zam yapma kararı aldı. Son olarak asgari ücrete yapılan ara zam sonrasında bir zam haberi de Kızılay'dan geldi. Kızılay bünyesinde çalışan yaklaşık 13 bin kişinin maaşına yüzde 78 oranında zam yapıldığını duyurdu. 

Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre Ücretlerde yapılan yeni düzenleme ile Kızılay çalışanları ortalamada yüzde 78,6, flebotomist gibi diğer sağlık personeli bazında toplam gelir düzeyinde yüzde 86 iyileştirme almış oldu. Diğer bir değişle diğer sağlık çalışanları grubunda bulunan bir flebotomist 2021 yılında 7 bin 119 lira gelir elde ederken, yapılan son düzenleme ile elde edeceği gelir 13 bin 241 lira oldu. Kızılay kan hizmetlerinde çalışan bir doktor ise yıllık bazda ortalama yüzde 78 oranında zam almış oldu.