Kıymanın kilosu 550 TL'den 300 TL'ye düştü! Poşetini alan koşacak!
Türkiye genelinde artan kırmızı et fiyatları, vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ederken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım attı. Belediye, kıymanın kilosunu 550 TL’den 300 TL’ye düşürerek yaklaşık E indirim sağladı.
Başkan Metin Genç, bu hamlenin vatandaşların uygun fiyatlarla et tüketimini amaçladığını belirtti. Ayrıca, kuşbaşı ve diğer et ürünlerinde de fiyat düşüşleri bekleniyor. Belediyenin Et Balık Kurumu ile yaptığı anlaşma sayesinde bu indirimli fiyatlar vatandaşlara sunulacak.
DAR GELİRLİ AİLELERE DESTEK OLMAYI HEDEFLİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlara destek olmayı ve temel gıda maddelerine erişimi kolaylaştırmayı hedefliyor. Başkan Metin Genç, bu indirimlerin özellikle dar gelirli aileler için büyük bir rahatlama sağlayacağını ifade etti. Uygulamanın süresi hakkında net bir bilgi verilmezken, belediye yetkilileri bu tür adımların devam edeceğini belirtti.