Kıyma alacaklar bunu bekliyordu: Kilosu 300 TL değil 189 TL'den satılacak! Et ve Süt Kurumu fiyatları açıkladı!

Kıyma alacaklara kıyma fiyatıyla ilgili haber Et ve Süt Kurumundan geldi. O marketlerde kilosu 300 TL değil 189 TL'den satılacak!

Kıyma alacaklar bunu bekliyordu: Kilosu 300 TL değil 189 TL'den satılacak! Et ve Süt Kurumu fiyatları açıkladı!

Kıyma alacaklar bunu bekliyordu: Kilosu 300 TL değil 189 TL'den satılacak! Et ve Süt Kurumu fiyatları açıkladı!

Et ve Süt Kurumu ile yinelenen mutabakata göre PERDER üyelerine ait mağazalarda kuşbaşı etin kilosu 210, kıymanın kilosu 190 TL'den satılmasının devam edeceği belirtildi.

Özellikle de son dönemlerde vatandaşın isyan etmesine neden olan konuların başında kırmızı et fiyatları gelirken vatandaşlar kasaba uğramayı unutmuştu. Kırmızı etin kilosu vatandaşların neredeyse 1 günlük maaşına tekabül ederken Et ve Süt Kurumu ile yinelenen mutabakata göre PERDER üyelerine ait mağazalarda kuşbaşı etin kilosu 210, kıymanın kilosu 190 TL'den satılmasının devam edeceği belirtildi.

Et ve Süt Kurumu ile yenilen en mutabakata sürecinden bahseden İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere mutabakat sonucunda üye mağazalarda kıymanın kilogramının 190 TL'den ve kuşbaşı etin kilogramının 210 TL'den satılacağını ve alınan kararın bu yönde olduğunu bildirdi.

MUTABAKAT YİNELENDİ!

İstanbul PERDER'den yapılan açıklamalarda görüşlerine yer verilen İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere tüketicilere uygun fiyatlı etin sunulabilmesi adına Et ve Süt Kurumu ile 18 Mart 2023 tarihinde mutabakata vardıklarını hatırlattı.

Kırmızı et noktasında yaşanan gelişme bu şekilde olurken Güzeldere açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Varılan mutabakat neticesinde İstanbul'da faaliyet gösteren PERDER üyesi perakende zincir marketler olarak, Et ve Süt Kurumundan tedarik ettiğimiz karkas etlerden elde edilen kıyma ve kuşbaşı etleri ramazan ayı boyunca tüketicilerimize uygun fiyattan ulaştırdık.

210 TL'DEN SATILACAK!

İstanbul PERDER olarak, tüketicilerimizden gelen yoğun talep üzerine, Et ve Süt Kurumu ile yinelenen mutabakat sonucunda kampanyaya dahil olan 30 üyemize ait 1.056 mağazada kıymanın kilogramının 190 TL'den ve kuşbaşı etin kilogramının 210 TL'den satılmasına devam edilmesi kararı almış bulunmaktayız."