Kırmızı Ete Yüzde 20 Zam

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Ahmet Yücesan bir son dakika açıklaması yaptı ve kırmızı ete yüzde 20 zam geleceğini söyledi.

Kırmızı Ete Yüzde 20 Zam

Son dakika: Kırmızı ete yüzde 20 zam geliyor.

Son günlerde tüketimin düşmesi nedeniyle et fiyatlarına zam gelmediği belirtilirken , son günlerde elektrik ve doğalgaza gelen zam sonrası et fiyatlarına zam geleceği bildirildi. 

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan konu ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Yücesan yaptığı açıklamada et fiyatlarına yüzde 20  'lik bir zam geleceğini bildirdi. 

ET MALİYETİ YÜZDE 50 ORANINDA ARTTI

Ahmet Yücesan konu ile ilgili yaptığı açıklamada son yılladaki maliyet artışına değindi ve “Son bir yılda maliyetlerimiz yüzde 50 arttı. Tüketim yüzde 40 daraldı. Yüzde 20 zam yapmak istiyoruz, ancak iç piyasada tüketim düştüğü için kimse korkudan fiyatları artıramıyor.” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİLİK BEKLETİLİYOR

Et fiyatlarına getirilmesi planlanan zammın şimdilik bekletildiğini ifade eden Yücesan, balığın kırmızı ete alternatif olarak görüldüğünü, balık mevsiminin bitmesinden sonra kırmızı ete olan talebin artmasıyla  fiyatlara zam yapılacağına yer verildi.

Son günlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle maliyetlerin daha da arttığına, bu artışları kaldıramayan pek çok firmanın piyasadan çekilmek zorunda kaldığına dikkat çeken Yücesan, şöyle devam etti:

“Yeni üretim yapılmıyor. Satışlar stoklar üzerinden yürüyor. Üretimdeki düşüşe yönelik TÜİK’in açıkladığı veriler eksik. Bu durum ‘daha uygun’ fiyatlı etin sağlanması için ithalat yoluna başvurmalarına yol açabilir. Kısır bir döngü bu. İthalat yapılır, üretim düşer, döviz kaybı yaşanır ama ucuzluk sağlanamaz. Çünkü bizim elimizden bu kadar geliyor. Maliyetlerimiz sürekli artıyor.”

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA