Kiracıları Sevindirecek Hamle Hollanda Sistemi Geliyor

Enflasyonla beraber durdurulamayan kira fiyatları ile ilgili hükümet düğmeye bastı. Hollanda’da ki sistemin Türkiye’ye geleceği iddia edildi. İşte Hollanda'da ki kira sistemi.

Kiracıları Sevindirecek Hamle Hollanda Sistemi Geliyor

Enflasyonun her ay ciddi oranda artması sonucu kiracılar gelen gıda zamlarının yanında birde ev kiralarıyla baş etmek zorunda kalıyor. Özellikle asgari ücret çalışan milyonlarca kiracı ay sonunu getirmekte zorlanıyor.

Tavan Fiyat Sistemi

Her ay artan fahiş kira zamlarına hükümet çözüm için düğmeye bastığını açıkladı. Kulislerde kira fiyatları için Hollanda’da ki gibi tavan fiyat uygulaması getirileceği konuşuluyor.

Hollanda’da yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle orta sınıf vatandaşı korumak için artan ev kiralarına karşı kira fiyatlarına müdahale edileceği duyurulmuştu. Bu sistemle ev sahipleri, hükümetin belirlediği değerin üzerinde evini kiraya veremiyordu.

Odatv’nin haberine göre benzer bir uygulama Türkiye’de de gerçekleştirilecek. Külliye’de yapılan çalışma sonucunda Türkiye genelinde artan kiralarla ilgili birçok şehirde çalışmalar yapılıyor.

Hükümet son zamanlarda artan ev kiraları konusunda tavan fiyat çalışmalarına hız verdi.

Bakan Sinyali Verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili güzel bir gelişmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdeleyeceğini söylemişti. Bununla birlikte Kurum, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarının normalleşmesi için devlet olarak her türlü müdahaleyi yapacaklarını söyleyen Bakan Kurum, “Fahiş fiyat artıranları takip edeceğiz. Maliyetleri düşürmek için gerekli olan her türlü katkıyı özel sektörümüze, vatandaşımıza vereceğiz” diye konuştu.

Ağustosta Açıklama

Kurum, konut fiyatlarının artmasının nedenine ilişkin olarak da korona salgınıyla başlayan tüm dünyadaki tedarik zincirlerindeki bozulmalarını gösterdi. Maliyetleri düşerek hem sektöre hem de vatandaşlara daha uygun şartlarda konut yapılmasına imkan sağlanılacağını ifade eden Kurum, “Projeyi yakın zamanda açıklayacağız. İnşallah ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız bunu milletimizle paylaşacak. Yine büyük bir projeyi vatandaşlarımızın konut alabilmelerine imkan sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız." dedi.

Projenin bir sosyal konut projesi olacağını belirten Bakan, "Öncelik buradaki konut ve kira fiyat artışlarının en fazla yaşandığı illerde sübvanse edebilmek amacıyla bu projeyi yapacağız. Vatandaşımız aidat öder gibi ev sahibi oluyor" ifadelerini kullandı.

Sizce bu hamle yerinde bir hamle mi yoksa bu hamleninde yeterli olmayacağı görüşündesiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /