Kira Yardımı ve 1000 TL Başvurusu Açıklaması (Esnafa Kira Yardımı Stopaj İndirimi Pandemi Destek 3000 TL)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında 1 milyondan fazla kişiye 3000 TL ödeme yapılacağını söyledi ve kira yardımları yapılacağı müjdesini verdi.

Kira Yardımı ve 1000 TL Başvurusu Açıklaması (Esnafa Kira Yardımı Stopaj İndirimi Pandemi Destek 3000 TL)

3 ayda her ay 1000 TL destek verilecek. Kira yardımı yapılacak. Başvuru nasıl?

Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa müjdeleri sıraladı. Erdoğan açıklamasında 1 milyon 239 bin 438 kişiye 3 ayda her ay 1000 TL olmak üzere toplamda 3000 TL hibe verileceğini, esnaflara kira yardımı yapılacağını söyledi.

"Öncelikle bazı müjdeleri milletimizle paylaşmak istiyorum." diyerek açıklamasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz kiralardaki stopajın uygulanma süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Yüzde 18'den 8'e indirdiğimiz işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz." dedi.

3 BİN TL HİBE DESTEĞİ

1 milyondan fazla kişiye 3 ayda her ay 1000'er TL'lik yardım yapılacağını söyledi ve "Yıl ortasında başlattığımız konaklamadan, yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar KDV indirimlerin sürelerini 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik. Esnafımıza kira ve gelir kaybı desteği hazırlıklarına başladık. Kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. Hibe şeklinde vereceğimiz esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı, kadın erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece toplamda 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz." dedi.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE 750 DİĞERLERİNDE 500 TL KİRA DESTEĞİ VERİLECEK

Esnaflara yapılacak işyeri kira yardımı indirim olarak gerçekleştirilecek. Erdoğan açıklamasında, "Kira desteğinde basit usule tabi olmanın şartlarını belirledik. İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira, diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız. Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği sağlamayı planlıyoruz. Turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, hasılat payları, ecri misil ödeme sürelerini 1 yıl süreyle erteliyoruz." dedi.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

1000 TL BAŞVURUSU

1000 liralık destek başvurusu ile kira yardımı başvurusunun kısa sürede başlaması bekleniyor. Başvuru başaldığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN