Kimlere 1500 TL Verileceği ve Başvurusu Hakkında Açıklama Geldi

Son dakika haberi: AK Parti tarafından bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifinde on binlerce çalışana 1500 TL'lik nakdi ücret ödemesi yapılacağına yer verildi.

Kimlere 1500 TL Verileceği ve Başvurusu Hakkında Açıklama Geldi

Son dakika haberi: 1500 TL'nin kimlere verileceği ve tarihi açıklandı.

AK Parti tarafından bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifinde , geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 1500 TL'lik nakdi ücret desteği ödemesinin detaylarına yer verildi. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz gün kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1500 TL'lik nakdi ücret desteği ödemesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız"

KANUN TEKLİFİ HAZIRLANDI

AK Parti tarafından bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifinde bu düzenleme eklendi ve lokanta, kafe, restoran çalışanlarına 1500 TL 'lik nakdi ücret desteği ödemesi yapılacağına yer verildi. 

Söz konusu teklifte yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet göstermekte olan işyerlerinde çalışan personellere Nisan ile Mayıs aylarına ait sigorta primleri işsizlik sigortası fonundan karşılanacak. Bunun yanı sıra kanun teklifine göre bu sektörde çalışan personellerden Nisan ve Mayıs aylarında aylıksız şekilde ücretsiz izne ayrılan personellere 1500 TL'lik nakdi ücret ödemesi yapılacağına yer verildi.

MECLİSE GELİYOR

Söz konusu teklif önümüzdeki günlerde Meclise gelecek ve Genel Kurulda görüşülecek. Teklifin önümüzdeki hafta görüşüleceği ve 1500 TL'lik ödemelerin yapılması bekleniyor. 

BAŞVURU NASIL ALINACAK?

1500 TL'lik nakdi ücret ödemesi için kanun teklifi meclisten geçtikten sonra başvuru duyurusu gelecek. Başvurular başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN