Kıdem Tazminatında Bir İlk: Emsal Karar Verildi

İşten kovulan ve kıdem tazminatı verilmeyen işçi mahkeme yoluna gitti. Mahkeme işçiyi haklı buldu ve hem kıdem tazminatının ödenmesini hem de baz ücrete bütün giydirilmiş alacaklar ile yakacak, yemek, kıyafet, bireysel emeklilik yardımı, süreklilik arz eden prim ve mesai ödemelerini de kıdem tazminatına eklenmesine hükmetti. Böylece yüzde 30 daha fazla tazminat almış oldu.

Kıdem Tazminatında Bir İlk: Emsal Karar Verildi

Kıdem tazminatında emsal karar.

İşten haksız şekilde çıkarılan ve işe iade davası açan bir kişi, sadece kıdem tazminatını almakla kalmadı ek ödemelerini de  aldı.

Konya 'da meydana gelen olayda, bir işten çıkarılan kişi, kıdem tazminatını almak için mahkeme yoluna gitti. İşçi tarafındna aççılan davada emsal bir karara imza atıldı ve işçi lehine ek ücret alınmasına da hükmedildi. Yerel mahkeme tarafından alınan bu karar istinafa taşındı. İşveren tarafından istinafa taşınan dava bozulmadı ve Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, söz konusu kararı onayladı ve emsal bir karara imza attı.

Medikal sektöründe faaliyet göstermekte olan bir şirkette çalıştığı öğrenilen N.G 'nin avuklatı, mahkeme yoluna gittiklerini söyledi.

İşçinin kıdem tazminatı verilmeden kovulmasının haksız olduğunu ifade eden Avukat, mahkemenin bilirkişi raporuna müracaat ettiği, bilirkişiden gelen raporun kendilerini haklı çıkardığını söyledi. 

Müvekkilinin, bu kararla birlikte beklediği tazminattan 18 bin lira daha fazla para aldığını vurgulayan Özer, "İşçi için yüksek bir rakam. Diğer bu tür dosyalarda bu karar emsal niteliğindedir. Bu konuda fazla emsal karar yoktu. Söz konusu karar, daha çok dikkate alınacak güncel bir karardır." diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA