Kıdem Tazminatı 2020 Tavan Ücreti Belli Oldu

2020 Ocak-Haziran dönemi kıdem tazminatı ücretleri belli oldu. İşte açıklanan enflasyona göre yeni kıdem hesabı ve maaşa göre çalışanların alacağı kıdem tazminatı.

Kıdem Tazminatı 2020 Tavan Ücreti Belli Oldu

Son dakika: Kıdem tazminatı hesabı değişti.

İşverenin personeli işten çıkarması , işçinin askere gitmesi veya diğer nedenlerden dolayı çalıştığı işyerindne kendi isteği dışında çıkan personellere iş akdi feshedildiği için kıdem ttazminatı ödemesi yapılıyor.  Yapılan son dakika açıklamasında kıdem tazminatında artış yapıldığı bildirildi.  Bugün açıklanan Aralık 2019 enflasyon rakamının ardından kıdemde yeni tavan üret belli oldu. 

Çalıştığı işyerinden , kendi isteği dışında ayrılmak zorunda kalanlara verilen kıdem tazminatında tavan fiyat bugün değişti ve 2020 Ocak ile Haziran dönemi arasında 6790 TL oldu. 

KIDEM TAZMİNATI KİMLERİ ETKİLİYOR?

Kıdem tazminatı tavanının altında kalan brüt maaşa sahip olan çalışanlar ise hesaplamalarını brüt maaşı ve çalıştığı yılı çarparak bulabiliyor.

MAAŞA GÖRE KIDEM TAZMİNATI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Örnek olarak 3500 lira brüt maaşa sahip olan ve 10 yıllık çalışma hayatı bulunan kişi 35 bin lira kıdem tazminatını hak etmiş oluyor.

Peki siz ne kadar maaşla çalışıyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından brüt maaşınızı yazarak diğer vatandaşlarla kıdem tazminatı hesabı yapabilirsiniz.

Brüt maaş ne demek?

Brüt maaş , vergiler , sigorta kesintileri olmadan maaşıdır. Örneğin Brüt asgari ücret 2943 TL , net asgari ücret ise 2324 TL .

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA