Kıbrıs'ın Yerli Otomobili Türkiye'de: İşte Özellikleri ve Fiyatı Hakkında Açıklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde mühendisler tarafından geliştirilen yerli otomobil Türkiye'ye geldi. Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde yapılan çalışmalarla üretilen otomobilin özellikleri açıklandı ve fiyatı hakkında açıklama geldi.

Kıbrıs'ın Yerli Otomobili Türkiye'de: İşte Özellikleri ve Fiyatı Hakkında Açıklama

KKTC'nin yerli arabası Türkiye'de: Fiyatı hakkında açıklama.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde mühendisler tarafından geliştirilen Kıbrıs'ın yerli otomobili Türkiye'ye geldi. Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde 100 ’ü aşkın Türk mühendis ve tasarımcının 1.2 milyon saatlik emekle ürettiği ve Günsel markası ile geliştirilen araç, MÜSİAD Expo 2020 Fuarı’nda sergileniyor. Araç kısa sürede büyük ilgi gördü. 

ARACIN ÖZELLİKLERİ

Aracın geliştirici mühendislerinden Günsel'in fiyatı ve özellikleri hakkında açıklamalar geldi. Özellikler şu şekilde:

Günsel'in üretilen Prototip modeline baktığımızda alüminyum şase kullanıldığı görüldü. Günsel B9'un kaporta aksamının ise tamamen karbondna yapıldığı görülüyor. Bununla birlikte aracın hafiflediği belirtildi.

0-100'Ü NE?

Hürriyet'in aktardığı bilgiye göre araç 0'dan 100 kilometre hıza 8 saniyede ulaşıyor. Araç en fazla 170 kilometre hıza ulaşıyor. 250 Nm tork üreten Günsel'in, 140 kw'lik motoru 187 beygir gücü ile çalışıyor ve elektrikli motorla 350 kilometre kadar gidebiliyor. 

19 janta sahip olan Günsel'in lastiklerine baktığımıda BMW İ3 modeli akıllara getiriyor. Gnsel'in lastikleri , İ3'te olduğu gibi ince. 155/70/19 boyutunda olan lastikler enerjide tasarruf sağlıyor. 

Özel batarya sisteminde 8 modül bulunan Günsel, -20 deerece ile 55 derece arasında çalışıyor. Bataryalar hem su hem de hava ile soğutuluyor. 

Aracın dış tasarımına baktığımızda modayı geçmeyecek şekilde tasarlandığı görüldü. Ön far ve stop lambalarında değişiklik yapılacak olan aracın ön difüzöründe de farklılıklar görülüyor. 

Büyük jant seçenekleri ile de sunulan Günsel'in şık duruşu, farklı bir hava katıyor. Ana hatları ile şimdilik hazırlanan Günsel'in kaportasında sac yerine karbon malzeme kullanıldığı görüldü. Söz konusu araçtaki en büyük yenilik ise kasasının nihai tüketicilere plastik olarak satılacak olması.

Kadranı fijital olan Günsel, iç tasarımında da bazı yenilikleri sürücüsüne sunuyor. Kadranında otomobilin kullandığı güç, batarya durumu, yol bilgisayar, vites konumu seçenekleri var. Prototipte üç kollu direksiyon kullanılırken geliştirilmesi halinde multimedya kullanımına da imkan sağlayacak.

Vites yerine düğmeler konulurken orta konsolda dik olarak multimedya ekranı yerleştirildi. Elektrikli park var ve gold seçeneği de mevcut.

DİZ MESAFESİ KISA

Arka koltukların tasarımına baktığımızda ise diz mesafesinin kısa olduğu görülüyor. 

FİYATI

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Günsel’i KKTC’de 1 yıl içinde seri üretime başlamayı hedefliyoruz. Sonrasında Türkiyemiz için direksiyonun tarafını değiştirip satış yapmayı planlıyoruz. Öncelikle KKTC’de satmak istiyoruz. 20 bin hedef koyduk.” dedi.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel “Batarya maliyetleri dolayısıyla içten yanmalı motorlu araçlarla yarışmak pek mümkün değil. Elektrikli araç sınıfında fiyatı en altta olacak otomobil Günsel diyebiliriz. İçten yanmalı araç fiyatlarıyla elektrikli araç fiyatları arasında olma hedefimiz var.” açıklamasında bulundu.

Günsel “800 tedarikçimiz var. 450’si tüm dünyadan tedarikçiler. Tüm dünyanın bu otomobilin ortaya çıkmasında bir katkısı var. Tanınmamış bir ülke olmanın bu durumda dezavantaj olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Kıbrıs'ta üretilen aracın özellikleri ve detayları bu şekilde. Siz bu arabayı tercih eder misiniz? Yorum kısmı aşağıda.
KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA