KGM'den Büyük Müjde: 3 Bin İşçi Alımı! Atama Süreci Detayları Açıklandı!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), bünyesinde istihdam edilmek üzere 3 bin işçi alımı gerçekleştirecek. İş arayanlar için önemli bir fırsat olan bu alımlarla ilgili detaylar aşağıda sunulmuştur.

KGM'den Büyük Müjde: 3 Bin İşçi Alımı! Atama Süreci Detayları Açıklandı!

Asil Atama Süreci: İş Başvuru Detayları

KGM'de gerçekleşecek olan asil atama işlemleri, 1 Nisan itibarıyla başlayacak. Bu atama süreci kapsamında 5. Grup atama işlemleri için başvuruların kabulü bu tarihte başlayacaktır. Başvuru yapan adayların dosyaları titizlikle incelenecek ve uygun bulunan adaylar belirlenecektir. Adaylar, başvurularına itiraz etmek istediklerinde 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren 5 gün içinde itirazlarını yapabileceklerdir.

Yedek Atama Süreci: İşe Alma Detayları

Yedek adaylar için ise 2. Grup atama işlemleri de 1 Nisan'da başlayacaktır. Atanacak kişilerden Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalışabilir Sağlık Raporu talep edilecektir. Yedek adaylar, uygunlukları konusunda itirazda bulunmak istediklerinde 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren 5 gün içinde itirazlarını iletebileceklerdir.

Yedek Alımı Başvuru Süreci: Belgeler ve İş İlanları

Yedek adaylar için başvurular, 1 Nisan'dan itibaren alınmaya başlayacak ve sonuçlar 19 Nisan 2024 tarihine kadar açıklanacaktır. Başvuru yapan yedek adaylar, başvurdukları ilin bağlı olduğu Bölge Müdürlüğüne şahsen başvurarak istenilen belgeleri teslim etmelidirler. Başvurunun ardından, açık iş pozisyonlarına uygun olan yedek adaylar atanacaktır.