Kendi İş Yerini Açacaklara 370 Bin TL Hibe İşte Başvuru Şartları

İş sahibi olmak ve kendi iş yerini açmak isteyenlere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 370 bin TL’ye kadar hibe veriliyor. Peki kimler bu fırsattan yararlanabilir.

Kendi İş Yerini Açacaklara 370 Bin TL Hibe İşte Başvuru Şartları

Kendi işini kurmak, işyerini büyütmek kendi iş fikirlerini hayata geçirmek için KOSGEB tarafından karşılıksız hibe ve kredi ödemeli yapılıyor. KOSGEB tarafından geri ödemesi olmadan 60 binden 370 bine kadar hibe imkanı sağlanıyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) yönelik verilecek bu hibelerin detayları belli oldu. Bu hibelerden kimlerin hangi şartlarda yararlanacağı açıklandı.

18 Yaşından Büyük Olmak Lazım

KOSGEB tarafından yapılacak bu ödemeler için öncelikle Türk vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Verilecek bu 60 bin ile 370 bin geri ödemesiz hibenin yanında birde giderleri karşılamak için ekstra faizsiz kredi imkanı bulunuyor.

NACE Kodlu Sektörde Faaliyet Göstermek Gerekiyor

KOSGEB tarafından ödenecek bu destekler için kurum tarafından desteklenen sektörlerde iş kurmak gerekiyor. Bu sektörlerde NACE kodlu sektörler olarak adlandırılıyor. Faaliyet göstereceğiniz iş kolu için NACE kodunu sorgulatabiliyorsunuz. Bu sektörleri de KOSGEB resmi web sayfası üzerinden sorgulatabilirsiniz.

Bu sorgulama süreci bittikten sonra başvuru yapacaklar için KOSGEB danışmanları tarafından iş yeri değerlendirmeye alınıyor. Değerlendirme sonrasında iş yerinin destek paketine uygun olduğu tespit edilirse hibe miktarı belirleniyor.

Kuruluş Aşamasında Başvuru

Hibe ve faizsiz kredi desteklerinden yararlanmak isteyen iş sahipleri başvurularını işyerinin kuruluş aşamasında yapması gerekiyor. İş yerini açarken belli bir süre için başvuru geçerli.

Kimin ne kadar alabileceği ve ne zaman başvuru yapılması gerektiği ile ilgili doğrudan KOSGEB’e başvuru yapmak gerekiyor.

Başvuru İçin Hangi Aşamalar Takip Edilecek

İş yeri açma desteklerinden yararlanabilmek için;

- Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin öncelikle kayıt yaptırmak istediği programı belirlemesi gerekiyor.
- İkinci aşamada geleneksek girişimci veya ileri düzey girişimci desteklerinden biri seçiliyor.
- Sertifika almak gerekiyor. Bunun için girişimcilik kurslarına katılarak ya da online kursları tamamlayarak sertifika alınabiliyor.
- Desteklenen sektörler arasından size uygun olan iş kolu seçiliyor.
- Sisteme kayıt olunarak online kanallardan KOSGEB'e başvuru yapılabiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /