Karnesi İyi Olan Öğrencilere Müjde 5104 Lira Destek Ödemesi Yapılacak

Erdoğan, yaptığı açıklamada, öğrencilere destek ödemesi yapılacağını belirtti ve bu ödemelerin başarılı öğrencilere yönelik olduğunu ifade etti.

Karnesi İyi Olan Öğrencilere Müjde 5104 Lira Destek Ödemesi Yapılacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Aralık ayında yaptığı açıklamada, başarılı ve karnesi iyi olan öğrencilere destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu ödemeler, öğrencilerin sene sonu başarı durumlarına göre belirlenecek ve asgari ücretin yüzde 60'ına kadar olacak.

Destek ödemesi için başvurular nasıl yapılacak?

Karne hediyesi olarak verilecek bu destek için, öğrencilerin başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular, ilgili okullar tarafından öğrenci ve velilerine yönlendirilecek şekilde düzenlenecektir. Detaylı bilgiler ve başvuru süreci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacaktır.

Takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere destek ödemesi nasıl yapılacak?

Takdir veya teşekkür belgesi alan öğrenciler, destek ödemesinden faydalanma hakkına sahip olacaklar. Öğrencilerin başvuru yapmalarına gerek olmadan, ilgili belgeler doğrultusunda ödeme işlemleri gerçekleştirilecektir. Öğrenci ve velilerin, bu süreçle ilgili detayları okullarından ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan takip etmeleri önemlidir.

Sonuç olarak, karnesi iyi olan ve başarılı öğrencilere sene sonunda destek ödemesi yapılacak ve başvuru süreci okullar aracılığıyla organize edilecektir. Takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler ise otomatik olarak ödeme hakkına sahip olacaklardır.
Başvuru Ne Zaman Olacak?

Öğrenciler ve aileleri, 16 Haziran 2023 tarihinde karneleri alındıktan sonra başvuruların başlamasını bekliyorlar. Başvuruların nasıl yapılacağı ve detaylı bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak. Destek ödemesi için başvuru süreci, öğrencilerin başarı durumlarına göre değerlendirilecek ve uygun olanlara ödemeler yapılacak. Başvurular başladığında anında haberdar olmak için aşağıdaki linkten mobil uygulamamızı indirerek ücretsiz şekilde bildirim ile haberdar olabilirsiniz